Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca po zapaleniu oskrzeli

Gość dorotka2727

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dorotka2727
5-Lat temu przed urodzeniem dziecka kiedy zachorowałam na oskrzela ,nagle dostałam kołatania serca ,chodziłam się leczyc miałam EKG-EHO SERCA HOLTER i DOPLEROWSKIE.A co wyszło z tego ze w ciągu doby rytm zatokowy 44-82/min.(noc)-74-116(dzień) zarejestrowano liczne trwające do kilkunastu minut epizody częstoskurczuo wąskich zespołach QRS prawdopodobnie przedionkowego o częstotliwosci 130-150/min.z około tachykardialnymi obnizone ST.Brady rytm nieregularny jakieś Pauzy Tachy,w każdym bądz razie jakoś tak nieprzyjemnie to odbierałam ,a w doplerowskim niewielką niedomykalnosc zastawki itd.itd.Weź tu bądz mądry i pisz wiersze ,nie ale poważnie Chcąc niechcąc odczuwam to samo co kiedyś z tym że mam więcej dziwnych objawów niż samo kołatanie może przedstawie teraźniejszość :Witajcie jestem na forum pierwszy raz acz kolwiek przypadkiem wchodziłam i czytałam różne wypowiedzi.Prosiła bym aby ktoś mnie też zrozumiał otym co chce napisac co sie zemną dzieje... Od mieśiąca bardzo zle sie czuje a mianowicie budzę się nagle w nocy , niewiem co się dzieje serce zaczyna mi walic jak oszalałe,a raz kołata mi, i ma się wrażenie jak by mialo zaraz wyskoczyc do tego odczuwam tak jakby drętwienie lewej ręki i lewej stopy (przez cały dzień) mam tez drżenie rąk raz mi zimno a raz gorąco jak bym miala gorączkę do tego trwa to kilka godzin czasem nieśpie całą noc niepotrafie zasnoc wypijam sobie meliske ale niedziala i tak siedze i męczę sie prawie codziennie a w ciągu dnia czuję sie podobnie jest to bardzo nieprzyjemne do tego niepotrafie sie opanowac uspokoic prubóje otym zapomniec,w ciągu dnia jest innaczej bo mam z kim się zając moją małą *córeczką *A tych objawów jest więcej : wypadają mi włosy strasznie dużo jem odczuwam ciągły głud ućisk w mostku ,kłucie serca ,ciężko mi wziąsc głęboki wdech aczkolwiek robię to bardzo często bo w tedy odczuwam ulgę a tak czuje jak by mi cos klatke ugniatało,odczuwam ciągły lęk ,coś spadnie ,trzaśnie huknie to lękam się odczuwam ciągły niepokój strach ze cos mi sie stanie staram sie nie nakrecac ale nie potrafie zapanowac najgorzej jest w nocy najlepiej zebym wogule nie kładła się spac ,niemam z kim porozmawiac moj partner wogule mnie nierozumie ,ciągle mi gada ze ja wymyślam niepotrafi mnie zrozumiec kiedy otym mu mowie to lekcewazy moje słowa robi mi wszystko podgórke,czasem siedze i rycze ze on taki dlamnie jest ze niepotrafi mnie wysłuchac pomijając to chcialam jeszcze dodac że któregoś razu wybrałam sie do stomatologa i tam po znieczuleniu zemdlałam,chodziłam od lekarza do lekaza zrobiłam wszystkie mozliwe badania Ktore lekarz wazał za słuszne*mianowicie EKG- hormon TSH RTG-klatki pierś. USG-jamy brzusznej i ogulne badanie krwi.Pierwszy lekaz ktory mi to zlecił oznajmił mi ze mam nadczynnosc więc powiedziała mi ze mam sie udac do Endokrynologa,wiec poszłam ale wczesniej zrobiłam sobie FT3 i FT4 (tarczycy) ale Endokrynolog spojzał w badania i nic nie stwierdził nawet nie zbadał mnie ,wiec z racji tego ze dalej zle sie czułam udałam sie do nastepnego poniewaz nasiliła mi sie Tachykardia wiec lekarz przepisała mi tabletki na uspokojenie HYDROXYZINUM VP 10mg i MAGLEK B6 te na uspokojenie brałam jedną na noc przez 5dni poniewaz nieodczuwałam zadnej poprawy,ODSTAWIŁAM JE dostałam skierowanie do KARDIOLOGA. ktoregos razu w nocy wylądowalam na pogotowiu z wysoką temperaturą do tego serducho mi bardziej przyspieszyło podali mi tam jakąś tableteczkę maleńką i niedobry syrop na zwolnienie serduszka i uspokojenie,tej nocy spałam spokojnie choc była przerwana! - Więc nieczekając na odległe terminy do kardiologa wybrałam sie ze skierowaniem wprost do Pani doktor ktorą uprosiłam żeby mnie przyjeła bo juz niemiałam kasy żeby płacic za prywatna wizyte bo wczesniejsze badania robiłam prywatnie nielubię czekac ale to był wyjątek zapukałam wprost do doktor i mnie przyjeła zato jej dziekuje,z kolei ta Pani zbadała mnie nawet rękoma szyje i wyczuła że mam POWIĘKSZONĄ TARCZYCE dostałam ponowne skierowanie do ENDOKRYNOLOGA a na serduszko dostałam CONCOR COR 1,25mg +magnez i skierowanie na ECHO SERCA i HOLTER /na 24h więc dziś wybieram się do Ośrodka Dagnostyki Krdiologicznej (bo tu badania są tańsze i też mój portwel zrobił się grubszy hihihi))Mam nadzieje wielką że się załapię jak naj szybciej chocby dziś,bo dziś miałm nieprzespaną noc---NANOC wziełam ten CONCOR COR ale on jakos namnie tak podziałał ze wogule nie czuje ze mam serce dziwne uczucie bo juz zapomniałam jak normalnie bije serce.Było by mi bardzo miło żeby ktoś się odezwał domnie i zrozumiał moje słowa bo niema to jak dobre słowo .Będę tu zaglądała.POZDRAWIAM

Witam cie Dorotko dzis przypadkowo zajzałam na ten wątek i przeczytałam cały twój wpis i musze ci powiedziec że u mnie sa te same objawy gdybym miała napisac o sobie to bym tak samo napisała tylko że ja mam czwórkę dzieciaczków i od 14 lat mmecze sie z tymi kołataniami serca , zrobiłam wszystkie badania i nic kołatania były , sa i beda bo nic na nie nie działa wszyscy tłumacza ze to tkwi w naszych psychikach i trzeba po prostu nauczyc sie z tym zyc .Ja tez przypadkowo zrobiłam badanie tarczycy i wyszła mi nadczynnośc a pózniej niedoczynność i od pół roku ją lecze dzis akurat odebrałam ponowny wynik i juz jest w normie .Jesli chcesz porozmawiać daj znać ..........ja też nie mam z kim pogadac bo mąz też mnie nie rozumie ..........pozdrawiam serdecznie .....