Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie.Odrazu napisze ze niestety mieszkam w Londynie :((. Caly czas mam problemy z zoladkiem to znaczy od 2 lutego zaczal bolec mnie zoladek i bol nieodpuszcza.Bylem u lekarza w polowie lutego dal mi jakies tabletki RANITIDINE biore je rano i wieczorem juz 4miesiace a na ulotce jest napisane brac do 3 tyg . bylem u lekarza ponownie miesiac temu powiedzialem mu o tym ze nie pomagaja on dal mi skierowanie na GASTROSKOPIE i nadal twierdzi zebym te tabl bral. niektorzy podpowiadaja mi ze to moze byc HELICOBACTER .Nie wiem na kiedy mam ta gastroskopie moze w lipcu lub w sierpniu poniewaz kolejki sa dlugie :(( Nie wiem co juz robic ide we wtorek ponownie do LEKARZA i nie wiem co mam mu powiedziec ?????? znow to samo :(( A zoladek boli mnie w gornej czesci po srodku, wciagu dnia mniej ale najgorzej jest z rana jak sie obudze ,gdy zjem sniadanie przechodzi ale na troszke. Nigdy nie mialem wczesniej problemow z zoladkiem :(. Pytanko jesli jest to faktycznie HELICOBACTER to czy mozna wykryc inna droga niz GASTROSKOPIA bo nie mam zamiaru czekac do sierpnia lub dluzej.Moze uda mi sie szybciej dowiedziec cos wiecej o tym bolu.Nie ukrywam ze zawsze duzo i niezdrowo jadlem do tego stresujacey tryb zycia prowadze :( dziekuje bardzo za odp. pozdrawiam
podstawa to właściwe odzywianie.Poczytaj o diecie lekkostrawnej.Mi gastrolog kiedyś powiedział,że najwiarygodniejszy test to test ureazowy robiony przy gastroskopii.Ale w aptece sa też testy z krwi na helikobacter .Ale nie wiem czy sa tak wiarygodne.Może masz nadżerkę w żołądku,a może nawet wrzód.A prywatnie nie da się zrobić gastroskopii?