Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Straszny ból w klatce piersiowej

Gość Michał

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam 20 lat i ostatni coś mi sie stało.Mianowicie byłem w pracy i nagle poczułem straszny ból w klatce piersiowej,nie mogłem nabrać całego powietrza,serce tak jak by mi przestało bić na kilkanascie sekunt i zaczęło mnie strasznie boleć.tak jak by mnie ktos kopnoł w klatke piersiową .Strzasznie bolałe mnie serce.Poszłem natychmiast do lekarza ale prawie nie mogłem iść bo tak strasznie mnie bolało.Troche przestało boleć z przodu ale za to tak jak by za łopatką strasznie mnie bolało.Ból minął ale nie do końca bo na drugi dzieńteż mnie bolało ale nie tak jak wcześniej.Mam prosbe bo nie chce denerwować mamy czy to może być udar muzgu.Aha jestem niskociśnieniowcem(120,110 na 80) a w trakcie tego incydentu miałem 160 na 130.W dziecistwie miewałem bóle migrenowe.
Gość angelika83

Mnie stało się ostatnio kilka razy bardzo podobnie. Tylko, że mnie łapie na środku klatki piersiowej i promieniuje w każdą stronę. Też nie mogę się ruszyć i nabrać powietrza. Głowę chce mi rozsadzić! Później tak mnie to trzyma nawet ponad 6 godzin. Co to może być??? ;(

Gość Nastolatka

Witam mam 14 lat i miewam bóle w klatce piersiowej od kilku miesięcy. Byłam u 2 lekarzy jeden powiedział że to jelita a drugi że astma, tyle że jelita są w zupełnie innym miejscu a ataków astmy nie miałam od dzieciństwa. Czy to jest astma czy raczej coś poważniejszego? Nie wiem co mam robić czasami zaczyna mnie boleć w nocy , kiedy indziej wieczorem a czasami też w szkole. To jest takie jakby kłucie i się przemieszcza (mostek i żebra), ból się powiększa przy wdechu.