Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bradykardia zatokowa i salwy przedsionkowe

Rekomendowane odpowiedzi

Wynik z holtera: W zapisie rytm zatokowy miarowy, okresowo bradykardia zatokowa 48/min z blokiem p-k lo PR 220-240 msek. Poj pob przedsionkowe, salwy przedsionkowe, Komorowe zaburzenia rytmu - kl. 2/4a/4b wg Lowna - salwy nsVT!!! liczne Pomozcie prosze czy to jest grozne, grozi mi zejscie z tego swiata? I czy moge wybrac sie w dluzsza droge na wycieczke?
A nie prościej zapytać lekarza ? Tutaj Kolego dewotki zdiagnozują Ci nerwicę niezleżnie od objawów i wyników i zalecą ziółka a także jakiś paskudny olej czy coś takiego.... I pisz sensowny tytuł posta, bo jak każdy napisze *pomocy* to to nikt tej pomocy nie dostanie. Pozdrawiam.
Gość Ewa 29 z Fallotem
Z tego, co wiem, to arytmia może być groźna. Trzeba ją leczyć, głównie farmakologocznie,a jeśli leki nie pomoga, to lekarze pewnie zalecą zabieg ablacji, czyli wypalenie źródła tych zaburzń serca prądem o radiowej częstotliwości.

Z tego co wiem bradykardia zatokowa nie jest choroba od ktorej sie umiera moze miec niestety zle wyniki neurologiczne wiem cos o tym bo sama cierpie na te chorobe mialam tylko 40 uderzen serca na minute wiec o polowe za malo w czestym zwalnianiu serca daje sie tylko rozrusznik ale nic ci nie grozi