Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość KarasS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Z desperacji postanowiłam szukać pomocy drogą internetową. Nie wiem, co się ze mną dzieje. Od grudnia tamtego roku zaczęły mi najpierw drętwieć palce u rąk i nóg. Po kilku dniach niemożliwie spuchły. Zrobiły się czerwone i sine. Zaczęłam miewać zawroty głowy. Odczuwam silne drżenie w ciele. Nie mogę zasnąć. Budzę się często, co nigdy wcześniej nie miało miejsca. Serce często wali mi jak szalone i mam napięty organizm. Momentami słabnę i ciężko mi normalnie wstać. Są dni, że nic mi nie jest, a za chwilę eksplozja... i widzę czarne plamki przed oczami. Jest mi nieustannie zimno wewnętrznie. Obecnie mam spuchnięte stawy u palców u rąk, a opuszki są tak nabrzmiałe, że odczuwam ból przy dotykaniu. Zsinienie stóp chwilowo mi przeszło. Poszłam do lekarza. Skierowano mnie na wyniki. Miałam lekko zawyżone TSH, ale USG i konsultacja z endokrynologiem nic nie dały. Od tamtej pory tułam się po lekarzach. Jeden mówi, że to choroba skóry, drugi, że naczyniowa, trzeci każe mi iść do kardiologa, kolejny do chirurga itd. Jeden odsyła mnie do drugiego. Nie wiem już co robić i przede wszystkim... GDZIE MAM UDAĆ SIĘ PO POMOC?????? Mam 27 lat... wcześniej nie miałam żadnych dolegliwości. Proszę o pomoc.
może coś z krzepliwościa krwi jest u ciebie i z krążeniem?Czy badałaś krew- czas krzepnięcia-krwawienia/?OB,morfologia z rozmazem,CRP i w kier.reumatyzmu? Tzn.np. :seromukoidy,latex czy podobne?Sine palce wskazują na jakąś niewydolność krążenia w nogach.Badanie dopplerowskie żył w nogach może dałoby odpowiedż.Chyba chirurg naczyniowy cipotrzebny,ale musisz mieć te wyniki krwi i dopplera.Tak mi się wydaje.Muisz też serce przebadać - echo serca i próba wysiłkowa.Najlepsza nalewka ziołowa polska poprawiajaca krażenie to wenoforton.Ale używac po uzgodnieniu z lekarzem.