MagdaDW Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Mam problem tego typu, że nie pamiętam co robiłam w dniu wczorajszym, nie jestem w stanie powiedzieć gdzie byłam, nie mówię o szczegółach, bo tego nawet nie próbuję sobie przypomnieć. Często mylę fakty, wydaje mi się że gdzieś byłam w konkretnym terminie a to było zupełnie kiedy indziej, nie jestem w stanie sobie przypomnieć co robiłam w ubiegły weekend, czy to w ten byłam w konkretnym miejsu czy to było np dwa tygodnie temu. Często mieszam fakty. Nie jestem w stanie skojarzyć konkretnej sprawy. Zdarza się, że pamiętam że ktoś mi coś powiedział ale nie pamiętam co dokładnie. Czasami w ogóle nie pamiętam, że ktoś mi coś mówił i próbuję sobie na siłę przypomnieć co to było. Mówię strasznie chaotycznie, bardzo niegramatycznie, często jest tak że mówię nie to co myślę, ale nie mam tego świadomości, dopiero kiedy ktoś mi zwraca na to uwagę to faktycznie to zauważam. Często myślę o *poniedziałku* a mówię wtorek itd. Zawieszam się do tego stopnia, że ktoś coś do mnie mówi, a ja nie jestem w stanie powtórzyć co do mnie mówił. Mam problem z zebraniem myśli, nie mówiąc o wypowiedzeniu się bo to już jest dla mnie bardzo trudne. Czy jesteście mi w stanie pomóc, bo jestem przerażona. Nigdy nie czułam się tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 4 Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 idz do neurologa,może coś ci poradzi.Przeczytaj w internecie na temat: Buerlecitin. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość MagdaDW Opublikowano 29 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Burlecitin brałam, ale to nic nie zmieniło. Cały czas czuję się tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 8-D Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 też tak mam, neurolog wysłał mnie na tomografię i eeg, ale dopiero wtedy kiedy mu wspomniałam że mam padaczke, a nie dlatego ze mam problemy z pamięcią- stwierdził że on nie jest od tego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość dedalek Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Chyba byłaś już z tym u jakiegoś lekarza ? Co on na to ? Myślę, że jest to jednak sprawa neurologiczna. Dziwny ten neurolog, który powiedział *-D, że to nie jego działka . Myślę. że trudno będzie znależc na forum osobę, która autorytatywnie wypowie się w tym temacie. Szukaj dobrego neurologa lub internistę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 4 Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 ja myśle,że ten neurolog tak ci powiedział,bo nie zajmuje się leczeniem padaczki.Tym zajmuja się neurolodzy w poradniach leczenia padaczki.,które znajdują sie w większych miastach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość MagdaDW Opublikowano 31 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 Ale ja nie mam padaczki, co wobec tego może być przyczyną takiego stanu ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość . Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 przyczyn zaburzeń pamięci może być wiele, od urazów, niedotlenienia mózgu, po chroby neurologiczne a nawet psychiatryczne. Koniecznie do dorego neurologa na pełną diagnostykę Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość xxx Opublikowano 31 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Ja równie mam identyczne objawy...CZUJE SIĘ JAK DUREŃ KTÓRY NIE POTRAFI SIĘ WYPOWIEDZIEĆ. Myślę o jakimś słowie i nagle przekręcam i mówie słowo podobne do niego, ale o innym znaczeniu. nie wiem gdzie szukać pomocy...brałam magnez, tabletki na pamięć,.....nic nie pomaga. OD X CZASU MAM NISKIE CIŚNIENIE..CZY TO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi