Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Beta blokery przy kołataniu serca i uderzeniach krwi do mózgu

Gość bezradna

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bezradna
Im bardziej przegladam to forum i czytam nt nerwic i chorob serca tym bardziej zastanawiam sie czy dobrze robie faszerujac sie lekami. boje sie ze okaze sie ze bylo to niepotrzebne a nie bedzie odwrotu bo odstawienie leku sprawi ze dopiero zaczna sie problemy z sercem. a niewiem kiedy dostane sie do kardiologa i kiedy wkoncu zrobie usg serca, tak dlugo trzeba czekac. tak naprawde niewiem na co konkretnie biore ten betablokler. tak naprade problemy z kolataniami, uderzeniami krwii do glowy, takie uczucie bylo, i ciemno w oczach zaczelo sie dokladnie od 4 maja i niemal codziennie. wczesniej bylam przeziebiona katar itp wogole od lutego bylam jakas poddatna na przeziebienia i tego 4 maja wzielam tez jakas tabletke na uczulenie niepamietam jej nazwy ale na recepte, i po pol godz od jej wziecia to sie zaczego doslownie myslalam ze to wstrzas anafilaktyczny. ale az niedalam rade ktoregos dnia i pojechalam na pogotowie, tam lekarz ogolny zdjagnozowal na ekg ze to bigeminia. zastanawiam sie nad tym, a co jesli to tylko oslabienie, wynik samego leczeni tego przeziebienia lub tej tabletki na alergie. zaczynam sie bac ze to wszystko niepotrzebne, ze tylko sobie pogorsze tym blokerem. dodat ze miewalam ataki kolatan ipt wczesniej ale to bylo sporadyczne glownie gdy nerwowe dni byly lub przed miesiaczka. niewiem co juz mam robic i co myslec o tym wszystkim a czekanie do kardiologa mie dobija. doradzcie cos
Kochana bezradna!!! brac to, co przypisal lekarz! jak piszesz w swoim watku zrobil Ci ekg nikt nie przypisal by Ci niepotzrebnego leku!!!! tak to juz jest ze czasem sami szukamy sobie dziury w calym i niepotrzebnie!!!! bylas w szpitalu i skoro tak zapisal Ci lekarz to tak ma byc!!! wlasnie bez leku wg mnie mogloby byc gorzej... sama piszesz, ze miewalas juz wczesniej te kolatania przed miesiaczka badz wtedy gdy pojawial sie stres... gdybys miala nerwice nie wyszly by ci zadne zmiany wtedy w szpitalu na ekg!!! takze bierz tabletki i jak najszybciej idz do kardiologa!! nawet prywatnie w koncu zdrowko mamy jedno!!! ja mam nerwice i poszlam do lekarza po prawie osmiu latach jej trwania nie masz pojecia jak zaluje ze nie zrobilam tego wczesniej:( pewnie bylo by duzo lepiej,,,a jesli Ci smutno i chcesz pogadac napisz do mnie... bedzie mi bardzo milo... podaje moje gg 22170462 pozdrawiam i zycze zdrowia oraz pogody ducha:) trzymaj sie:)
Gość bezradna
Droga Kasaja. naprawde czuje sie bezradnie, jest mi z ta swiadomoscia zle, jakos wczesniej dawalam sobie z tym rade. teraz czuje jakby to obezwadnilo, i nie czuje sie zdrowo ani lepiej, dalej jest jakis dyskomfort dziwny, jakby juz byla do niczego. a obawy sa bo kiedys lekarz dal cos podobnego na to i niemal mdlalam po tych lekach stad obawa przed pomylka. jutro a wlasciwie to dzis ide na pierwsza wizyte. cieplo cie pozdrawiam. niestety narazie nie posiadam gg ani neta.