Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny ból serca i mięśni po wszczepieniu rozrusznika serca

Gość eugenia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość eugenia
Czy ktoś tak ma Po wstawieniu rozrusznika pojawiły się dolegliwości sprawiając silny ból serca i wszystkich wnętrzności rozrywając mięśni.Sztywnieją i puchną stawy.Również żle pracuje cały organizm.W ciągu 3tygodni przybyło na wadze 20kg. Zmiana parametrów zmienia tylko miejsce bólu.Po jednym z ustawień pękła ściana serca,po innym płuca,a jeszcze po innym ustawieniu pękła przepona,która przez cały czas jest stymulowana i powiększona.rozpierając klatkę piersiową. Mimo tych objawów na dzień dzisiejszy nikt nie jest w stanie wyjaśnić dlaczego są takie dolegliwości. Jeżeli ktoś zna przyczyny tych dolegliwości proszę o wiadomość.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to uczulenie na stymulator i elektrody, albo jakaś reagcja immunologiczna. Wzrost wagi może być spowodowany obrzękiem z powodu uczulenia albo stanu zapalnego organizmu, Bardzo rzadko zdarza się aby organizm wariował po wstawieniu stymulatora, ale zdarza się. Może warto poszukać specjalisty od stymulatorów, nie jednego a kilku. Z tego co piszesz wynika że to jest dla ciebie niebezpieczna sytuacja.
Gość eugenia
Ja sama nie wiem co mam robić i gdzie szukać pomocy. Myślę że uczulenie trzeba wykluczyć ponieważ po każdej zmianie parametrów zmienia się tylko miejsce dolegliwości Im bardziej ciągnie serce tym większe są obrzęki. Ja przez cały czas odczuwam niezgodność serca z rozrusznikiem i pewnie dlatego dolegliwości nie ustępują ani na chwilę Po wstawienia rozrusznika zgłosiłam dolegliwości lekarzowi ale zignorował mówiąc że unormuje się.ale do dziś żadnej poprawy nie ma.Myślę ze ten rozrusznik w ogóle był mi nie potrzebny.