Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Sporadyczny ból w okolicy żeber

Gość Zuza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem. Od pewnego czasu, będzie może z pół roku odczuwam ból z lewej strony, w okolicy ostatnich dwóch żeber. Mniej więcej 10-12 cm. od mostka. Ból nie jest ciągły. Zdarza się dwa do trzech razy w tygodniu i trwa kilka godzin. Nie jest to ból nie do zniesienia, jednak dość uciążliwy. Dodam, że mam tylko 17 lat. Czy to, że mam trochę za wysokie ciśnienie, może mieć jakieś znaczenie?
Gduby się okazało,że to żolądek,to przed snem i rano na czczo pij len mielony rozmieszany w ciepłej gotowanej wodzie.Nie jedz nic smażonego i słodkiego i tłustego.Dieta lekkostrawna.Żadnych pizzy i tego typu żarcia.,coli,kolorowych napojów itp.
jeśli w tym internacie macie jakąś kuchnię,gdzie można coś samemu pzrygotowac ,to naucz się robić proste potrawy dla twego nadszarpniętego złym jedzeniem żołądka:np w 5 minut można zrobić leniwe pierogi[przepis w internecie.Zanim wodasię zagotuje,są gotowe.Do tego starta marchewka z jabłkiem. Od tego napewno nie będzie cię bolał żołądek.Albo warzywa duszone na oleju ,pod przykryciem ,podlane wodą[20 minut na małym ogniu]+ ryż gotowany.Są gotowe ,,Warzywa na patelnię.Przyprawić ziołami prowansalskimi.Bądż dobra dla twego żołądka.