Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Hej jestem tu nowa mam 21 lat mam męża rok już,on ma problemy zdrowotne ja bardzo dużo przeżyłam i przeszłam przez niego ale go kocham i staram się mu pomóc. Wydaje mi się że zaczynam wariować mam jakieś omamy w nocy nie mogę spać wydaje mi się że ktoś stoi w kuchni albo w innym pokoju mam lęki masakra , trzęsie mnie od środka mam szybkie bicie serca mam zimne i ciepłe poty. bardzo często płacze tak żeby mnie nikt nie widział nie mam z kim o moim stanie porozmawiać mieszkam bardzo daleko od rodziny nie mam ochoty spotykać się z innymi. wszystko doprowadza mnie do nerwów czasami mam ochotę iść gdzieś gdzie mnie nikt nie znajdzie i n ie zna. nie wiem co mam robić nie mam pojęcia jak sobie pomóc boje się że moi bliscy pomyślą że jestem wariatką i się mnie wyprą.
Witaj Martusia. Moze poszukaj soibie psychologa internetowego. Poza tym podpowiadam Ci poczytanie watku *Z nerwicy się wychodzi*, moze znajdziesz tam informacje, które Cie umocnia. Mozesz tez poczytac historie mężczyzny, ktory wyszedł z nerwicy :moja-nerwica.republika.pl ( gdyz sa w niej zawarte informacje, ktore moga Ci pomóc zrozumiec siebie (wejdź tez w temat *Wyzdrowieć*na samej górze jego historii ( tam tez sa ukryte fajne materiały dot.nerwicy ). Mozesz tez poczytac sobie na commedzie -nerwica.watek metoda 1000 kroków (zwłaszcza ostatnie posty Monisi), ktora tez bała się, ze może zwariowac i opisuje , jak sobie z tym radzi.Pozdawiam.
Cze Martusiu! Jestem tylko rok starsza od ciebie ale miałam i mam niektóre do teraz podobne obiawy,czyli początek nerwicy lękowej. Wiem co to znaczy jest to okropne. Ja też radze ci zapisać się do terapełty. Im szybciej tym lepiej dla twojego zdrowia. To żaden wstyd być chorą na nerwice.Trzeba u mieć z nią walczyć. Jak byś chciała pogadać to mój gg 23 07 30 34 Możemy pogadać na ten temat czy tez inny. Naprawę nie musisz być z tym sama,napisz do mnie zapraszam!