Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ;pp moj problem polega na tym iz od pewnego czasu borykam sie z dosc niska temperatura , ktora waha sie miedzy 36,2 a nawet 33.0 , dodam rowniez , ze jestem przy tym ospala , jest mi na przemian zimno i goraco , oblewam sie zimnymi potami , strasznie kreci mi sie w glowie i odczuwam dosc duzy niepokoj. pisze to w tym dzialu dlatego , ze wiele osob twierdzi , iz moge to miec z powodu mojej dlugotrwalej juz nerwicy , przez ktora juz raz nawet mialam czestoskurcz , jednak ze jestem osoba dosc przezorna , wolalabym sie upewnic o tym tez i tutaj ;) kilka dni temu rowniez z powodow neurologicznych bylam na badaniach w szpitalu , gdzie wykonali mi ekg , echo serca oraz badanie krwi , wszystko ponoc pozytywnie , wiec puscili mi do domu , a ja z dnia na dzien czuje sie coraz gorzej. zaden lekarz nie traktuje mnie powaznie , bo jestem lekko mowiac straszna panikara i latalam do nich przewaznie z blahostkami , lecz teraz sama juz nie umiem sobie dac rady. dodam tez , ze z natury raczej moj okres byl dosc obfity , jednak kiedy problemy z moja niska temperatura wzrosly zrobil sie on dosc nikly co rowniez mnie zaniepokoilo. ponadto przed problemami z ta temperatura mialam zawsze podwyzszone cisnienie , a teraz ciagle mam 100/70 i bardzo szybko sie mecze. mam nadzieje , ze ktos bedzie umial mnie chociaz nakierowac na to co to moze byc , bo obecnie nie mam juz pomyslow , z gory wszystkim dziekuje i pozdrawiam ;)
Gość ania05111971
Kup sobie nowy termometr ,najlepiej rtęciowy (można je jeszcze dostać w niektórych aptekach )..........Wybacz ale temperatura 33 stopnie zarezerwowana jest dla nieboszczyków .Chyba żę mierzyłaś na dworze przy minus 20 .....Nie dziwie się że masz przy tym zawroty głowy .Ja też bym miała gdybym zobaczyła żę mam 33 stopnie .Wyrzuć ten termometr przez okno .Powinno się rozstrzelać tych którzy uraczyli nas termometrami elektronicznymi .

Maże jednak masz problem z nerkami a konkretnie z NadNerczami. I chyba w związku z tym Nierównowagę Elektrolitową - ciocia coś takiego miała - ZA DUŻO POTASU - CIŚNIENIE TAK JEJ SPADŁO (metabolizm a przez to temperatura ciała) że lekarz sobie zażartował że powinna już nie żyć!! Opieprzyła go (lub wujo) cztery dni kroplówki i Suplementy z mikrominerałami i do dziś chodzi i żyje już normalnie. Byćmoże proszki na nerwicę bądź inne schorzenia wypłukóją Ci magnez i takie tam Sole i stąd te objawy. Idź do Lekarza z pytaniem o brak lub nadmiar potasu w diecie!! powinno pomóc.

Sprawdz poziom zelaza we krwi (samo zelazo wrazliwe na diete etc., wiec zbadaj ferrytyne i transferyne)oraz poziom kw. foliowego. Mozesz miec poczatki anemii. Sprawdz magnez, potas, chlorki. Neurologiczne - zbadaj poziom D3 we krwi. Sprawdz czy mozesz miec objawy tezyczki utajonej (strona dr Torunskiej). Nie pamietam szczegolow, ale objawy sa bardzo roznorodne i bad. krwi niekoniecznie ja wykaze (wapn w surowicy moze byc ok, bo tu kluczowy jest komorkowy). Ew.zatrucie? Metale ciezkie?

Szczególnie młodym mamom to polecam termometr Multitemp. Można szybciej wszystko ogarnąć jak dziecko zachoruje. Termometr wynik daje już w ciągu sekundy, można bezdotykowo zmierzyć temp dziecka nawet jak śpi. Co się bardzo przydaje.

Dobrze mi się używa termometru Multitemp. To mój pierwszy elektronik i jak na razie pozytywnie jestem zaskoczona. Pomiar to jest kwestia 1 sekundy, więc w porównaniu z rtęciówkami to jak porównywać ferrari z maluchem. Termometr jest estetyczny, solidnie wykonany, ma wodoszczelną końcówkę, a dodatkowo jest też na wyświetlaczu funkcja zegara.

Dostałam w prezencie od teściowej termometr Geratherm NonContact. Bardzo fajne urządzenie, ale sama bym się chyba na taki wydatek nie szarpnęła. Teściowa oczywiście była cała przerażona, że mierzymy dzieciom gorączkę rtęciówką, więc kupiła. Faktycznie jest bezpieczniej, jest szybciej. Wszystko działa na podczerwień i tutaj w tym modelu z tym łapaniem zasięgu i mierzeniem nie mam problemu. Ale wiem, że w tańszych modelach to się różne awarie mogą dziać.