Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i drętwienie kolan i nóg

Gość dawid

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. byłem u lekarza zapisał maści to nic nie pomogło,nie pozwolił wogule jeżdzić na rowerze nie pomogło,dostalem skierowanie na jakies badania krwi czy cos tam wszystko bylo ok w normie.przeswietlenie wykazalo tylko mala cyste kostna i szpotowatośc kolan*lekarz mówił ze to neigrone.,ortopeda dał mi skierowanie rehabilitacje(LASER,TENS,POLE MAGNETYCZNE) juz 4 dzień. a \*ból\* jest taki dziwny gdy wstaje rano nogi mam takie jakby zdrętwiałe ,gdy sie zmęcze to takie ciepło w kolanach, i bolą troche mięśnie.Proszę o pomoc. ten ból jest juz od 8 miesiecy.moze to przez to ze duzo siedzialem przy koputerze ze zgietymi kolanami kupiłem bmx uczylem sie trikow ok.3 miesiecy,potem zaczely sie \*bóle\* kolan. gdy nie jezdzielem bylo to samo. Prosze i pomoc bo nie wiem co mi jest. Dodam ze mam 17 lat.i od paru lat mailem cos takiego z kolanami ze jak kleczalem i wstalem to takie dziwne uczucie w kolanach.i gdy jade na rowerze to nogi mi drgają.
ja myślę,że mając tę szpotawość kolan za bardzo kolana eksploatowałeś,co pogłębiło tę wadę.Wydaje mi się ,że w twojej sytuacji nie powinieneś aż tak eksploatować swoich kolan.Wystarczy spokojna jazda na normalnym rowerze,a nie jakieś wyczyny.Pewnie nie raz spadłes z roweru,a to się wiąże z uderzeniem,nadmiernym obciążeniem stawów itd...Nie dla ciebie wyczyny.Lepsze byłoby dla ciebie pływanie ,bo nie obciąża stawów.Poczekaj do końca tych zabiegów.Jak nie pomoże ,to jedż do uzrowiska na 2 tygodnie.Polecam Busko Zdrój.Są tam kąpiele siarkowe bardzo pomocne w chorobach stawów.Przeciwwskazania:chore serce i stan zapalny.Wejdz na strone przychodni uzdrowiskowej Wszystko się dowiesz.Kiedyś korzystałam z dobrym skutkiem.Za dwa tyg. zabiegów zapłaciłam 220 zł,w tym 3 wizyty lekarskie.Ale to było parę lat temu.Kwatery prywatne też są w internecie.
z tego skakania na bmx to jest więcej jeżdzenia niż skakania(dopiero sie ucze) od kąd mam to dziwne uczucie w kolanach rzadko wychodze jezdzić.i nic się nie udezyłem.mialem przerwe od września do do maja 24. to jest prawie 9 miesiecy.przez zime też malo co chodzilem. i ból nie ustąpił. jak pocwicze 1 godzine to mniej bolą ,niz jakbym jechal szybko na zwyklym rowerze.jak jade szybko przez apre sekund to w okolicy rzepki takie dziwne cieplo i uczucie. niewiem co mi jest.może to przez to ze duzo siedze ptzy komputerze.