Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Stopa cukrzycowa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość klaudia
Moge ci polecic super lekarza u którego leczy sie mój mąz i jeżdzi do niego mnóstwo ludzi z całych okolic ale w Gliwicach , pomógł juz wielu ludziom , mój mąż miał juz zanik tetna w stopie , tez ma cukrzyce i on dał takie leki ze tętno wróciło i wogóle ogólny stan sie poprawił ....... pozdrawiam

Polecam krem z naturalnym colostrum GENACTIV COLOSTRIGEN R Mam cukrzycę i wyleczyłam sobie nim ranę na stopie, która nie chciała się goić. Teraz używam go profilaktycznie. Sprawdzony, polecam wszystkim na stopę cukrzycowa, naprawdę działa.

Nie twierdzę, że każdemu pomoże ale warto chwytać się każdych sposobów. Proponuję poczytać o leczeniu ran cukrzycowych z pomocą opatrunków z miodem Manuka. Wiem, od razu ciśnie się na usta - to tylko miód, ale o tym czy coś pomaga nie przekonamy się, jeśli sami nie spróbujemy. Do przemyślenia: http://kikgel.com.pl/wp-content/uploads/2010/03/dfj.pdf

Gość kingusik22

Miałam podobną historię, mój tata miał tzw. stopę cukrzycową. Lekarze usunęli mu jeden palec, który był najbardziej zakażony, ale wtedy lekarze podali mu Stimulan - jest to substytut kostny do miejscowego leczenia infekcji w tkankach miękkich, kości i szpiku dzięki możliwości mieszania z większością antybiotyków. Pomogło to w opanowaniu infekcji. Następnie w ramach *rehabilitacji* otrzymał polecenie zakupu RecoveryRx jest to taka nieduża opaska która się przykleja najbliżej miejsca zainfekowanego i bolącego. Urządzenie wysyła impulsy elektromagnetyczne, które pomagają w przepływaniu krwi w danym miejscu. Wypompowuje płyn limfatyczny i dzięki temu zmniejsza obrzęki. W ten sposób przyśpieszyło się gojenie. Jednocześnie wysyła impulsy które rozpraszają ból, ponoć całkowicie może niwelować ból. W przypadku mojego taty jedynie zmniejszyło się odczuwanie bólu, no ale dobre i to w tak poważnej infekcji. Dzięki takiemu leczeniu udało się opanować stan zapalny w ciągu 4 tygodni. Oby Twojemu tacie też się udało wyleczyć, wszystkiego dobrego

Gość Bartlomiejkuc

Statystyki są zatrważające: co 15 sekund na świecie dochodzi do amputacji kończyny, a 70 proc. z tych zabiegów dotyczy chorych na cukrzycę. Co więcej, obniża się wiek diabetyków, którym trzeba amputować stopę z powodu zespołu stopy cukrzycowej. Obserwujmy swój organizm, korzystajmy z dostępnych badań! Po więcej informacji wejdź na: http://www.stopacukrzycowa.org.pl/

Gość STOP CUKRZYCY

Część pacjentów uważa, że zespół stopy cukrzycowej jest przeciwwskazaniem do jakiegokolwiek wysiłku fizycznego. Inni przeżywają pewien dysonans – z jednej strony pacjenci z cukrzycą powinni ćwiczyć, a z drugiej przecież teraz stopy są tym miejscem newralgicznym. Korzystajmy z pięknej pogody - spacerujmy. Najlepiej 2 razy dziennie po 1 godzinie. Dowiedz się więcej na www.stopacukrzycowa.org.pl

Gość Joanna Michalik

Moje odkrycie to przychodnia leczenia ran w Warszawie na ul. Melomanów do której trafił mój tata z raną na stopie cukrzycowej. Jestem bardzo zadowolona z pomocy jaką otrzymaliśmy. Efekty pojawiły się dośc szybko w porównaniu z tym jak wcześniej wyglądało leczenie. Dodatkowo bardzo ważne jest podejście do pacjenta.

Gość Mirosław09

Witam, przychodnia leczenia ran w Warszawie to najlepsze miejsce na jakie mogłem trafić. Mam nogę z raną na stopie cukrzycowej, miałem zalecenie amputacji ale udało się uratować nogę. Jeszcze długa droga żeby rana się zagoiła ale idzie ku dobremu. Polecam