barbarka Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Pytanie moje dotyczy usunięcia zęba i profilaktyki z tym związanej. Jestem 6 miesięcy po przezskórnym zabiegu zamknięcia przecieku międzyprzedsionkowego. .Boli mnie ząb i prawdopodobnie muszę go usnąć . Jeden lekarz mówi stosowac profilaktykę ,drugi nie i co z lekami biore plavix i acard. Może ktoś z Was usuwał zęba w Krakowie lub oklicy ,proszę o kontakt do lekarza. Zależy mi na czasie . Dziękuje za informacje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ? Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 a stanie się coś jak 2 dni przed wyrwaniem zęba nie weżmiesz acardu? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewa29 z Fallotem Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Przy wyrwaniu zęba i braniu leków przeciwzakrzepowych może dojsc do krwotoku. Najlepiej zasięgnąc opinii doświadczonego kardiologa. Warto też poczytać wytyczne dotycząca profilaktyki infekcyjnego zapalenia wsierdzia. polega ona na zażyciu antybiotyku na godiznę przed takim zabiegiem, jak wyrwanie zęba, czy usuwanie kamienia nazębnego i 6 godzin po nim. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi