Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pulsujący ból głowy, zawroty głowy i tycie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nazywam się Susanna i mam 18 lat. Od pewnego czasu (ok.2 tygodni) odczuwam silne, dokuczliwe bóle w tylnej, lewej części głowy. Do tego od kiedy pojawiły się bóle głowy, bardzo przytyłam (ok. 4 kg. w ciągu 2 tygodni). Jestem też otępiała, senna, nie mogę się skupić. Oczuwam także silne zawroty głowy, kiedy trzymam ją pochyloną, lub wysoko uniesioną. Często także, np, kiedy mam czkawkę i muszę zatkać nos, przy chwilowym braku tlenu robi mi się ciemno przed oczami. Nie wiem, czy powinnam skierować się z tym do lekarza, czy to tylko z powodu nerwów i niewyspania. Chciałabym zaznaczyć, że poza lekami na alergię nie biorę niczego. Proszę o pomoc. :)
Gość ania05111971
A to zmienia postać rzeczy .....a jakie masz ciśnienie krwi?Może jakąś morfologię by było warto zrobic i pokazać się jednak lekarzowi ....Mogą to być nerwy ale nawet wtedy sama sobie nie poradzisz ....Ja bym poszła do doktora .
do Susanny- ja myślę,że powinnaś zrobić tez bad. krwi: poziom glukozy,Tsh T3,T4.Na te 2 ostatnie lekarz pierwszego kontaktu nie daje skierowania,tylko na TSH i cukier.Więc w laboratorium dopłać,aby mieć jasność.Zbadasz krew i wszystko się wyjaśni.Tylko działaj szybko.