ania05111971 Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Co sądzicie na temat pójścia z problemami kręgosłupowymi do terapeuty manualnego?Słyszałam że taki terapeuta może więcej wyczuć rękoma niż widać na zdjęciu rtg ?Potrafi też podobno ponaciągać odpowiednio mięśnie i ustawić rozklekotany kręgosłup na właściwe tory ......podobno .Gdzie pójść w woj łódzkim ?Może ktoś był u takiego magika i mu pomogło albo narobił sobie gorszego bigosu ?Prosze o opinie............. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 4 Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 są też wykształceni fizjoterapeuci zajmujący się terapią manualną.Możesz takiego znależć.Zadzwoń do Polskiego towarzystwa Fizjoterap. i się dowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania Opublikowano 21 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 No ja własnie myślę o wykształconym !Nie mam zamiaru isc do samouka który pogruchota mi resztki gnatów:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mieczyslaw Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ze swojej strony mógłbym zachęcić do wypróbowania pakietu leczniczego kręgosłupa w Słonecznym Zdroju w Busku. Cytuj Odnośnik do komentarza
agnieszkafeifer Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Droga „Aniu 05111971”, nie podlega wątpliwości to, że terapeuta manualny potrafi wyczuć rękoma to, czego nie widać na zdjęciach rtg. Otóż zdjęcia rtg obrazują układ kostny, natomiast tego rodzaju badanie nie ujawni np. zwiększonego napięcia mięśniowego, co doświadczony terapeuta potrafi wyczuć rękoma. Powiem więcej, taki specjalista nie tylko wyczuje tą patologię, ale jeszcze poprzez zastosowanie odpowiednich technik skutecznie zwalczy ten problem. „Aniu 05111971”, nie polecam Tobie jednak żadnych magików, czy samouków ale dobrych terapeutów manualnych, prawdziwych specjalistów w swojej dziedzinie. Problemy z kręgosłupem należą do bardzo powszechnych w dzisiejszych czasach. Osobiście wydaje mi się, że coraz powszechniejszym staje się kontakt z fizjoterapeutą/ terapeutą manualnym. Te zjawisko wkrótce zacznie wypierać tak modną do niedawna farmakoterapię (myślę tu konkretnie o lekach przeciwbólowych). Te bowiem działają na chwilę a poza tym często ich spożycie wiąże się z obciążeniem układu pokarmowego, czego nie można powiedzieć o terapii manualnej kręgosłupa. Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu w razie pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zofik Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Ja sama byłam do tego sceptycznie nastawiona ale w sumie po namowach znajomej zapisałam się na wizytę do centrum fizjoterapii pana Mazura w Rzeszowie i powiem szczerze, że z takim profesjonalizmem nigdy się nie spotkałam. Po pierwsze schorzenie zostało szybko wykryte a terapia po prostu pomogła. Jestem wdzięczna panu Mazurowi bo nareszcie mogę jakoś normalnie funkcjonować Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość daniel36Wilk12 Opublikowano 6 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2020 WiW ostatnim czasie poszukiwałam sklepu internetowego z modelami anatomicznymi. Zaznaczę że jestem nauczycielka w liceum i nasza klasa poszukiwała takich rzeczy do nauki. Nie jest ich tak dużo jak mogłoby się wydawać. Jeśli były ktos zainteresowany tego typu przedmiotami to można je znaleźć w atrakcyjnych cenach. Nasza klasa kupiła Terapia kręgosłupa Kraków Szybko został wysłany i jego wykonanie również jest bardzo dobre. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi