Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie na temat pójścia z problemami kręgosłupowymi do terapeuty manualnego?Słyszałam że taki terapeuta może więcej wyczuć rękoma niż widać na zdjęciu rtg ?Potrafi też podobno ponaciągać odpowiednio mięśnie i ustawić rozklekotany kręgosłup na właściwe tory ......podobno .Gdzie pójść w woj łódzkim ?Może ktoś był u takiego magika i mu pomogło albo narobił sobie gorszego bigosu ?Prosze o opinie.............

Droga „Aniu 05111971”, nie podlega wątpliwości to, że terapeuta manualny potrafi wyczuć rękoma to, czego nie widać na zdjęciach rtg. Otóż zdjęcia rtg obrazują układ kostny, natomiast tego rodzaju badanie nie ujawni np. zwiększonego napięcia mięśniowego, co doświadczony terapeuta potrafi wyczuć rękoma. Powiem więcej, taki specjalista nie tylko wyczuje tą patologię, ale jeszcze poprzez zastosowanie odpowiednich technik skutecznie zwalczy ten problem. „Aniu 05111971”, nie polecam Tobie jednak żadnych magików, czy samouków ale dobrych terapeutów manualnych, prawdziwych specjalistów w swojej dziedzinie. Problemy z kręgosłupem należą do bardzo powszechnych w dzisiejszych czasach. Osobiście wydaje mi się, że coraz powszechniejszym staje się kontakt z fizjoterapeutą/ terapeutą manualnym. Te zjawisko wkrótce zacznie wypierać tak modną do niedawna farmakoterapię (myślę tu konkretnie o lekach przeciwbólowych). Te bowiem działają na chwilę a poza tym często ich spożycie wiąże się z obciążeniem układu pokarmowego, czego nie można powiedzieć o terapii manualnej kręgosłupa. Pozdrawiam i zapraszam do kontaktu w razie pytań.

Ja sama byłam do tego sceptycznie nastawiona ale w sumie po namowach znajomej zapisałam się na wizytę do centrum fizjoterapii pana Mazura w Rzeszowie i powiem szczerze, że z takim profesjonalizmem nigdy się nie spotkałam. Po pierwsze schorzenie zostało szybko wykryte a terapia po prostu pomogła. Jestem wdzięczna panu Mazurowi bo nareszcie mogę jakoś normalnie funkcjonować

Gość daniel36Wilk12

WiW ostatnim czasie poszukiwałam sklepu internetowego z modelami anatomicznymi. Zaznaczę że jestem nauczycielka w liceum i nasza klasa poszukiwała takich rzeczy do nauki. Nie jest ich tak dużo jak mogłoby się wydawać. Jeśli były ktos zainteresowany tego typu przedmiotami to można je znaleźć w atrakcyjnych cenach. Nasza klasa kupiła Terapia kręgosłupa Kraków Szybko został wysłany i jego wykonanie również jest bardzo dobre. Polecam.