Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia rytmu serca u młodej osoby

Gość Lukasz

Rekomendowane odpowiedzi

Od około osmiu tygodni nękają mnie dziwne zaburzenia rytmu serca, które to rozpoczeły sie od mojego zasłabnięcia. Od tamtego momentu moje serce zachowuje sie szalone, tzn. potrafi co kilka minut zmienic rytm, walic jak szalone albo bic tak słabo ze wogóle tego nie czuje,dość częste krótko trwałe bóle w piersiach, mrowienie i bóle lewej reki, zawroty głowy, dusznosci (kiedy serce dziwnie sie zachowuje). Odbyłem wiele wizyt u lekarzy i żadna konkretna diagnoza nie została postawiona, jedynie co robili to przypisywali mi leki w tym jeden nasercowy (PROPRANOLOL 40mg). Miałem robione EKG, które praktycznie nic nie wykazało, miałem takze robione ECHO, które wykazało, że wszystko jest w porządku z moim sercem oraz robiono mi Morfologie, OB i TSH, które także nic nie wykazały. Jeśli ktoś spotkał się z takim przypadkiem albo cokolwiek obiło mu sie o uszy na ten temat, PROSZĘ o kontakt na mój e-mail: lobuzzz@buziaczek.pl
ojjjjjj widze, ze masz takie same objawy jak ja tylko ze u mnie po badaniu HOLTERA na oddziale kardiologi wyszło jeszcze bradykardia zatokowa, moje objawty tez zaczeły sie od omdlenia, mrowienie w lewej rece, bóle głowy, zawroty, do tego doszło jeszcze doszło ból w klacie okolice mostka - jak nic masz prawdopodobnie nerwice serca - jak powiedział pewien kolega - powodzenia i duzo szczescia
Ja tez tak miałam..częściowo to nerwica ale za te kłucia w klatce, uczucie duszności okazało się, ż e odpowiedzialny był mój kręgosłup! Mam 25 lat, pracuje za biurkiem i uprawiam sport. W ciągu roku z powodu chorych jelit schudłam 7 kg, w kręgosłupie coś straciło elastyczność i się pokrzywił odcinek piersiowy (praca siedząca, siłownia)...lekko ale ucisk miałam na nerwy obwodowe akurat na wysokości serca...i tylko z lewej strony!!!
Łukasz radze zrobic badanie holtera (popros lekarza), moze wtedy wykazac co faktycznie sie dzieje. Mam, podobne objawy, albo serce galopuje szybko albo zwalnia, tak ze nie wyczuc go prawie, plus dretwienie palca malego czasem. Byc moze potrzebny jest stymulator, wtedy czujesz sie bezpiecznie z rytmem i moga zapisac lepsze leki, pozdrawiam