Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szum w uszach i zawroty głowy a nerwica

beatta.k

Rekomendowane odpowiedzi

Prosze o pomoc . Mój mąż od pewnego czasu skarży sie na szum w uszach, i zawroty w głowie. Dodatkowo stał sie bardzo nerwowy, zauważyłam ze boi sie mnie i pozostałych członków rodziny. oskarża nas ze chcemy go otruc albo zabic w inny sposób, boi sie jezdzic samochodem bo mysli ze mu cos zrobiłam w samochód,ostatnio nawet przeniósł sie ze spaniem , bo stwierdził ze cos w łozko zrobiłam, nie je moich posiłków, zastawia dzwi od pokoju krzesłami bo boi sie ze wejde w nocy i cos mu zrobie. Dodam jeszcze ze ciagle sie poci, boli go głowa, ma szumy w uszach i zawroty. Nie wiem jak mam mu pomóc i czy wogóle bede miała jeszcze siłe. Czy to moze byc nerwica lękowa
być może to miażdżyca,która w dalszym stadium powoduje zmiany osobowości.To trzeba zrobić badania,np. angiografię naczyń mózgowych,szumy moga być od utrudnionego przepływu krwi przez naczynia.Zrobić badanie przepływu przez naczynia szyjne.Byc może są przytkane od miażdzycy i nie dostarczają do mózgu tyle krwi,[a tym samym tlenu] co trzeba.Badanie cholesterolu i serca.Nawet nie napisałaś ile ma lat.A może to choroba psychiczna...Sprowadż neurologa,by go zbadał i cos ci doradzi.
beatta.k Nie chcę cię martwić ale to może być schizofrenia i jeżeli mąż nie podejmie leczenia czekają cię ciężkie chwile Miałam koleżankę która miała męża z podobnymi objawami .Trudno to opisać co przeszła ,ale on się leczył Taki przypadek że pracowałam również z kobitką i u jej syna też stwierdzono schizofrenie Posłuchaj ona nam mówiła o nim o jego zachowaniu podobnym do twojego męża jak musiał mieć cały pokój w bieli jak cała podłoga w jego pokoju była wyłożona poukładanymi jego bluzkami spodniami .do takiego stopnia że sam nie mógł w tym pokoju się poruszać z braku miejsca .Najgorsze w tym że my jej koleżanki słuchalismy tego i myśleliśmy że to normalne Nikt nie wpadł na pomysł że to choroba .Dzisiaj leczy się z wielkimi oporami dał się namówic na leczenie był w szpitalu i teraz jest na lekach Dlatego musisz go namówić na leczenie bo nie poradzisz sobie kobieto jeżeli to ta choroba obym się myliła pozdrawiam cię i przepraszam że byłam może za otwarta ale to dla twojego dobra i twojego męża
Gość dedalek
To nie jest nerwica , to coś znacznie gorszego - musisz skłonic męża do wizyty u psychiatry, czasem trzeba użyc popdstępu, bo chory kategorycznie odmawia pójścia do lekarza.Na Twoi8m miejscu to ja bym się obawiała jego zachowań. Przykro mi, że nie umiem Cię pocieszyc - działaj.
Witam. Niestety objawy jakie podałas wskazuja na koniecznośc wizyty u psychiatry. Nie czekaz z tym. Ja przechodziłam to samo z mamą. Prawdziwy koszmar. Mam nadzieję, ze dobrowolnie podda sie leczeniu i nie bedziesz musiała robić tego na siłe. U mnie koszmar trwał dwa lata...ale po dwóch pobytach w szpitalu jest całkowity spokój. mam bierze leki i nie ma nawrotów. Zrób z tym cos jak najszybciej:) bo wykończysz siebie i rodzine. Wiem, ze to trudne ale naprawde warto