Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chciała bym tutaj opisać rzeczy które dzieją się ze mną na pewno od kilku miesięcy. Chciała bym prosić abyście spojrzeli na to tak ogólnie. Bardzo zależy mi na Waszych opiniach i co o tym myślicie. -Mam 17lat -Nie pamiętam kiedy to się dokładnie zaczęło. -Mam takie jak by drgawki, tak mnie trzęsie w środku ale widać to na zewnątrz, i zazwyczaj to jest wieczorem albo w nocy jak się przebudzę. Wtedy mi bije bardzo serce, boję się strasznie że coś mi się stanie. - Boję się że jestem na coś chora, teraz myślę o tym coraz częściej, strasznie mnie to dręczy. Boję się że umrę, że zasnę i już się nie obudzę. Zazwyczaj wtedy kiedy coś mi jest. Ale teraz coraz częściej. -Wczoraj dostałam miesiączkę, strasznie źle się czułam. Było mi bardzo nie dobrze, miałam biegunkę, chwilami myślałam że zemdleje. Zaczęło mnie bolec w klatce piersiowej i tak jak by mi zatykało gardło, było mi nie dobrze. W ciągu dnia troszkę przeszło. Wieczorem znowu mnie pobolewało w klatce, i tak z tym gardłem miałam ale zasnęłam o 22. Obudziłam się o 24 wszyscy już spali. Zaczęło mnie tak właśnie trząść, tak mnie momentami pobolewało w klatce, z tym gardłem strasznie się bałam. Bałam się wstać, bałam się że umrę że zemdleje i nikt mi nie pomorze, za chwile było mi nie dobrze. Trochę poczytałam książkę i po godzinie dwóch zasnęłam. -Dziś i wczoraj miałam biegunkę. Wydaje mi się chwilami że moje serduszko bardzo wolno bije, mierze sobie tętno. -Dziś tez mnie tak pobolewa, czuje tak jak bym nie mogla wziąć do końca powietrza, jak bym to coś chciała przepchać. Boje się ze to jakiś zator ze coś. ;( -Dzisiaj nie mam apetytu już wczoraj nie miałam. ;( -Nie potrafię powiedzie o tym wszystkim mamie. Niby mamy dobry kontakt, ale ja na prawdę nie potrafię. Nie wiem dlaczego tak się dzieje że nie umiem powiedzieć. ;(;(;( ;( -Dziś rano nie potrafiłam nic przełknąć. Tak jak byś mnie hamowało tam w środku. Dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. ;) Proszę bardzo o pomoc, jestem taka młoda, na prawdę się boję i martwię. Pozdrawiam.
Też tak mam, moze nie tyle drgawki co kołatanie serca... U mnie zdiagnozowano juz dawno zespól lęku przewlekłego i tak się z tym mecze okresami. To pewnie nerwy. Kazdy inaczej na nerwy reaguje. Ty pewnie bardziej wszytsko do siebie bierzesz i tak wychodzi. Jak coś chętnie na gg porozmawiam. 4314526, albo odpisze na maila aditka@gmail.com Pozdrawiam i głowa do góry. Przeciez musi byc lepiej!
witam cie kwiatuszku mam 42 lata 4 dzieci a dwoje w twoim wieku jesli nie powiesz o tym mamie to idz dolekarza pierwszego kontaktu opowiedz mu tak samo jak nam on juz z twojego zaklopotania oceni ze to poczatki nerwicy nie powie ci ze to nerwica abys za duzo nie czytala na ten temat to nie pomaga w jej leczeniu bo za bardzo czlowiek rozmysla a tu chodzi o to by zapomniwe ze cos nam dolega i cieszyc sie zyciem ale da ci leki sama nie pomozesz sobie bo to ze cie pobolewa wiecej w klatce to znak ze twoj organizm wiecej rozmysla na ten temat i to zwieksza ucisk nie daj sie i nie przeciagaj tego wydluzysz tylko czas leczenia ja leczylam sie 7 lat ale do lekarza poszlam po 4 miesiacach gdy wysiadl mi zoladek schudlam 7kilo i przezdlugi czas balam sie zasnac bo myslalam ze nie zobacze juz dzieci wyobraz sobie do czego siebie doprowadzilam zwlekajac niech to bedzie kopniakiem dla ciebie aby isc dolekarza teraz te nerwy sa tak popularne ze nasi lekarze sa na bierzaco przeciez ciagle jezdza na sympozja czy szkolenia tam o tym wlasnie sie mowi metazydyna jest lekiem dotleniajacym serce ale watpie aby aptekarka sprzedala bez recepty to ze brakuje ci powietrza to znak ze sie bardzo przejmujesz masz krotki oddech i stad brak tlenu dla serca wlacz muzyke niemysl o tym co ci jest w tensposob sama siebie *nakrecasz* i objawy rosna i do lekarza i mamie powiedz to nie narkortki czy huliganstwo tylko mala choroba pozdrawiam poszukaj w swoim otoczeniu czegos co cie denerwuje a ty nie masz na to wplywu to przyczyny twoich klopotow ze zdrowiem