Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dariusz I

Miałem ablację RF z pivotem w 2011 roku ( 4-ro godzinny zabieg - masakra jak boli ) , po niecałym roku kolejne 4-ry godziny krio ablacji ( zabieg dużo przyjemniejszy ). Zaburzenia zmniejszyły swoją odczuwalność, a z czasem zaczęły zanikać - w raz ze zmianą trybu życia ( koniec ze sportem, wycieczkami w góry, narty do konta rower w piwnicy zapomniany ). W sumie dało się żyć, dzisiaj po kilku latach powoli zakłócenia wracają ale same przechodzą po kilku godzinach ( leki biorę non stop ) i są mniej dokuczliwe. Teraz po stresie jaki miałem kilka miesięcy temu - napadli na mnie i żonę w biały dzień na ulicy w centrum Krakowa - znów się nasilają ( koniec grudnia w zasadzie raz na dobę ). No cóż pora z wizytą u najlepszego ponoć majstra doc. Marka Jastrzębskiego ( drugi zabieg był jako gwarancja uznany ale teraz to już chyba pogwarancyjny serwis będzie :) ).

Witam wszystkich dawno nie zaglądałem na forum ale przyszła chwila by tu się pokazać ,pisałem już w tematach Kardiomiopatii i rozrusznika teraz przyszła kolej na ablacje. po 1,5 roku mam termin na luty 2017 w Klinice Kardiochirurgii w Krakowie na ul. Kopernika 17 Prawdopodobnie zabieg Krioablacji będzie wykonywał doc. M. Jastrzębski Nie mam żadnych obaw już raz wykonywał mi zabieg ablacji było wypalanie teraz czas na zamrażanie. Niby dużo wiem na temat zabiegu ale byłbym wdzięczny jeśli ktoś miał tam robiony zabieg i mógł udzielić paru informacji jak to wygląda w praktyce ile trwa na co się przygotować itd., Pozdrawiam wszystkich.