Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Ania

Rekomendowane odpowiedzi

Ja pomimo tego że to UJ, to proponuje Warszawe - Anin z Panem Prof. Franciszkiem Walczakiem na czele, podaje swój nr gg: 3444934 i swój adres e-mail: Salemcat@interia.pl, ja miałem tam ablacje. Z powodu tego, że moje WPW jest troche skomplikowane i czułe, i przez to że mam zaburzenia rytmu serca dosyć często to muszę mieć wykonaną jeszcze jedną ablacje. Pozdrawiam serdecznie.
Dokladne informacje o ablacji najlepiej uzyskac na miejscu podczas bezposredniej rozmowy z lekarzem a nie w internecie. Ok. 99 % młodych pacjentow częstoskurczami ma skuteczny zabieg, po którym szybko zapomina o chorobie - i ich zdania nie uslyszycie w internecie. Proponuje przyjśc lub zadzwonić: I Klinika Kardiologii, Pracownia Elektrofizjologii, ul. Kopernika 17, KRAKÓW, tel 0124247314. Ablacje i inne zabiegi elektrofizjologiczne robimy regularnie od lat, setki zadowolonych pacjentów. ablacje@wp.pl
Droga Aniu ja też jeszcze pół roku temu stałam przed takim samym wyborem miejsca gdzie będe miała zabieg ablacji .Byłam skierowana do Krakowskiego Szpitala Specjalistycznego im. Jana Pawła II .Teraz wiem że była to dobra decyzja iz zdecydowałam się. Zabieg wykonywał Pan dr hab Jacek Majewski bardzo dobry specjalista (zresztą jak reszta elektrokardiologów Tej Kliniki) .
Witam! Jestem 3 dni po ablacji.Zabieg miałam przeprowadzony wszpitalu Jana Pawła II w Krakowie i śmiało mogę polecić ten ośrodek. Lekarze Igor Tomala i Jacek Bednarek są nie tylko wspaniałymi fachowcami ale i psychologami.(Dodam, że Dr Jacek Bednarek wykonuje też ablacje w I Klnice Kardiologii UJ.)
Witam ! Przeszukałam całe forum i wiele stron w wyszukiwarce na temat ablacji wykonywanych w Krakowie i jestem zdumiona tym ,że tak mało jest informacji o ablacjach tam wykonanych . O Warszawie pisze się dużo w samych superlatywach ,o Śląsku też .A co z Krakowem ? Mam tutaj najbliżej . Może jest więcej osób ,które przeszły ablację w Krakowie i coś napiszą .
Mam 28 lat i jestem po drugiej nieudanej ablacji w szpitalu Jana Pawła II w Krakowie. Wprawdzie po pierwszej przeprowadzonej w 2005 r. przez dwa lata nie miałam arytmii. Z czasem ekg było coraz gorsze wiec pojechała na konsultację do Krakowa w styczniu 2008 r., mimo iż czułam się dobrze i napady arytmi miałam sporadycznie i trwały bardzo krótko. Dowiedziałam się, że ablację należy powtórzyć.Po drugim zabiegu w maju 2008 r. czuję się gorzej - napady mam średnio dwa razy w tygodniu i trwają ponad 10 minut. Dobrze że nie tracę przytomności. Nie rozumiem więc, dlaczego przed zabiegiem było dużo lepiej?! Miesiąc temu byłam na konsultacji w Zabrzu. Zakwalifikowali mnie do trzeciej ablacji w trybie pilnym (bo jeszcze nie rodziłam a chciałabym). Termin oczekiwania 3 lata. Jestem przerażona tym długim oczekiwaniem na zabieg. Biorąc więc pod uwagę mój przypadek stanowczo odradzam Kraków!!!
Aga.Witam -- piszesz ,że miałas wykonany zabieg w szpitalu Jana Pawła ,też tam mam skierowanie i mam parę pytań : Czy przed przyjęiem do szpitala byłaś w Poradni Elektrokardiologii ? Czy miałaś się zgłosić z zestawem badań ? Ja tam dzwoniłam by się zarejestrować i termin mam dopiero na 5 marca.Nie wiem czego się tam spodziewać i dlaczego do poradnii a nie do szpitala ? Chcę zaznaczyć ,że w skierowaniu od kardiologa mam zaznaczone ,że do zabiegu ablacjii. Jak długo Ty czekałaś na zabieg ? Pozdrawiam Maria .

Sluchajcie tyle zadowlonych i szczesliwych pacjentow co widzialem po szpitalu jana pawla w krakowie to szok. wyspiewywali pochwaly pod adresem lekarzy ztamtad. wymieniali jednym tchem doc. Malecka, doc. Lelakowskiego i dr Bednarka. Liczy sie ilosc i doswiadczenie. Oni je maja napewno. Duzy szpital z dluga tradycja, mili lekarze i troskili i warunki tez dobre.

Sluchajcie tyle zadowlonych i szczesliwych pacjentow co widzialem po szpitalu jana pawla w krakowie to szok. wyspiewywali pochwaly pod adresem lekarzy ztamtad. wymieniali jednym tchem doc. Malecka, doc. Lelakowskiego i dr Bednarka. Liczy sie ilosc i doswiadczenie. Oni je maja napewno. Duzy szpital z dluga tradycja, mili lekarze i troskili i warunki tez dobre.