Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból żołądka a zła dieta i stres

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!!! Nie wiem co mi tak naprawde dolega ale od poczatku lutego mam powazne problemy z zoladkiem . codziennie przez caly czas pobolewa .Lekarz zapisal mi na poczatku RANITIDINE 150mg tabletki 2xdziennie .moze na poczatku troszke pomagaly ale po kilku dniach znow to samo .Bol zoladka w gornej czesci zaraz pod klatka, ten bol nie jest taki straszny co bardzo dokuczliwy ,czuje sie jak by cos w srodku salo, bardzo dziwne uczucie , Nigdy nie mialem problemow zoladkowych. Gdy mi sie odbija to przez kilka sekund czuje ulge i znow powraca. Najgorzej jest z rana gdy wstaje bardzo gorzki smak mam w buzi i mocniejsze bole ,gdy zjem sniadanie mniej juz boli, zaznacze ze niestety mieszkam w londynie gdzie opieka jest beznadziejna. Dopiero 3 dni temu udalo mi sie namowic lekarza zeby dal mi skierowanie na badanie GASTROSKOPIE ,wiec czekam ale nie wiadomo kiedy mi przysla moze za miesiac lub dwa . Nie wiem jak te objawy traktowac powaznie czy tez nie ,obawiam sie najgorszych rzeczy z wiazanych z zoladkiem.Przyznam sie ze prowadze stresujacy tryb zycia do tego duzo tak zwanych fastfoodow tlustego jedzienia , nie pije juz alkoholu , nie pale papierosow, do tego mam rowniez codziennie zawroty glowy od ponad roku , zle samopoczucie,wswzystko mnie drazni . CZy ktos wie moze oprocz Gastrokopi sa jeszcze jakies badania zeby zdiagnozowac co mi dolega ?????
być może masz nadżerkę w żołądku,poszukaj odpowiedniej diety na twe dolegliwościPewnie będziesz musiał brać leki i wspomagać się ziołami,pij też len wieczorem i na czczo.Siemię lniane działa przeciwzapalnie i osłania powierzchnię śluzówki żołądka,taki ,,wewnętrzny bandaż**.Jedzenie: nic słodkiego,tłustego,smażonego.Posiłki o wyznaczonych porach,regularne,małe ,a częściej,by nie obciążać żołądka.
precz z Mc Donalem ! Dla ciebie tylko dieta lekkostrawna.Fastfudy wykończyły twój żołądek.Kup sobie urządzenie do gotowania na parze i gotuj w nim warzywa,jedz je w duzych ilościach np. z ryżem,piersią z kurczaka lub indyka.Przecież w domu wieczorem lub rano możesz sobie przygotować posiłki do pracy ,a nie opychać się śmieciami z McDonalda.Bądż lepszy dla twego organizmu.Odpłaci ci lepszym samopoczuciem.Może w pracy rozwiążcie problem jedzenia tak jak moja znajoma,która wiele godzin dziennie pracuje w kancelarii prawniczej.W sąsiedztwie kancelarii mieszka samotna pani,która za opłatą gotuje im obiady [ma bad. sanepidowskie-zadbali o to].Każdy ma swój termos na zupę i drugie danie.Umówili się z panią,że żadnych kucharków ,przypraw w proszku,wszystko na wywarach warzywnych.Wszyscy pepiej się czują .Jak mieli wcześniej firmę kateringową,to już po miesiącu połowa ludzi narzekała na ból żołądka.
witam do jkpac.don to nie calkiem fastfoody ale te stresy o ktorych mowisz fastfoody tylko pomagaly w akcjjjj mam dokladnie to co napisales za soba i trooooooooche jeszcze wiecej niz napisales mam 42 lata 4 dzieci i wyleczylam sie z nerwicy zoladka moje objawy przed gastroskopia byly baaardziej niz twoje wybacz ale daruje sobie te czesc listu do ciebie a gastroskopia wykazala ze zoladek mam podrapany przez kota jak worek na treningu bokserskim tylko skad w zoladku wzial sie kot.o.PRACA W NORMIE to kotem sa nasze roztargane nerwy .Jesli masz jakikolwiek kontakt z lekarzem to musisz brac leki zmniejszajace kwasy zoladkowe np *lanzul controloc lub inne nolpaza mi pomogl lanzul i to nie jest leczenie jak przeziebienia tylko trwa 2 lub 3 miesiace zalezy jak bardzo twoj kot cie zadrapal ale nie probuj brac tych lekow bez lekow uspokajajacych leczenie nie uda sie wszystko wroci w zyciu trzeba tez cos zmienic wybacz ze tak prosto z mostu ale nie umiem owijac w bawelne PRACA W NORMIE W VEEKEND ROZRYWKA ABY ZAPOMNIEC I ODERWAC SIE OD PRACY SPACER NAJLEPIEJ Z KIMS BLISKIM TO CHyba nie takie trudne do zrealizowania co do tego mniej nerwow troche domowego jedzenia herbata zielona lub z pokrzywy chociaz raz dziennie a rano najlepiej zmielony len 1 lyzka zalac wrzatkiem dolac dtroche zimnej przegotowanej wody aby od razu wypic to osloni te ranki w zoladku przed kwasem solnym ktory dba o to aby wszystkie smieci ktore sa niestety w jedzeniu nie dostaly sie do krwi i nas nie otruly nasz organizm to cud natury ktory funkcjonuje super dopoki ktos umie sie znim obchodzic a kto nie umie ten dostaje jako bagaz na plecy maly bagaz *chorobe; ktora musimy sie zajac gdy ja zdemaskujemy zycze szybkiej wizyty u lekarza nawet prywatnie i cierpliwosci w leczeniu prosze o odpowiedz za jakis czas pozdrawiam irenka