novak1986 Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Odchylenia od normy: WBC 3.5 (4.0-10) PLT 138 (150-400) Są zaburzenia w 2 liniach komórkowych ,ale niewielkie. Co proponujecie zrobić?? Powtórzyć badanie ?? Czy nie ma sie czym martwić ?? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość EWKA Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Osobiście, powtórzyłabym badanie, nieraz zdarzały mi się pomyłki Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05111971 Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Pokazać lekarzowi koniecznie . Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 4 Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 powtórz badanie, mój brat miał płytki 115, powiedzieli,żeby powtórzyć.Jak wykonują badanie na jakimś komputerowym urządzeniu,to komputer sklejone 2 płytki liczy jako jedną.Mój brat cięzko pracował i nie pił przez cały dzień,a więc i krew byla gęsta.Za dugim razem badanie było dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05111971 Opublikowano 13 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Masz za mało limfocytów .Idz do lekarza on zadecyduje co z tym zrobić ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość marta Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Miałam ten sam problem. Proponuję, abyś zrobiła to samo, czyli najpierw przeczytaj w internecie co dokładnie znaczy WBC i PLT, co ma na to wpływ. Bardzo często dieta, czyli zmiana sposobu żywienia wystarcza, aby poprawić morfologię, a patrząc na Twoje wyniki z pewnościa nie ma to związku z jakąkolwiek chorobą. Proponuję dietę bogatą w warzywa, owoce,ryby, chude mięso,beztłuszczową,bez tłustych potraw, bez smażonych, ograniczyć słodycze (najlepiej wogóle), pić dziennie jedna łyżkę oliwy z oliwek (zobacz jekie własciwości zdrowotne ma oliwa z oliwek). U mnie WBC było 3,3. Po zastosowaniu diety (po miesiącu) 4,4. Nie ma co chodzić do lekarza i faszerować się lekami. Wystarczy odpowiednio się odżywiać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05111971 Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Dietką to można sobie pomóc ale jak sie wie o co caman (czyli po wizycie u doktora ) Koleżanka Marta twierdzi że to normalne mieć 3500 białych .Ja pamiętam sytuacje że pacjentka była diagnozowana w kierunku białaczki z takim wynikiem .Powodzenia w stosowaniu diety...... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość marta Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Dlatego też powinna po miesiącu stosowania diety zrobić ponownie badanie morfologii. Każdy lekarz negatywną morfologię traktuje jako anemię i od tego rozpoczyna sprawdzenie czy przypadkiem nie jest to wynikiem strsu, zmęczenia, negatywnego odżywiania. Jeśli ktos woli się szprycować lekami to proszę bardzo...polecam lekturę w internecie...dieta nie tylko poprawi morfologie, ale także obniży cukier, cholesterol, nadciśnienie...ale wybór należy od nas Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05111971 Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Na początku lekarz wykluczy poważniejsze schorzenia niż stres i złe odżywianie .Zleci dokładniejsze badania a potem zamiast łykac leki można sobie parzyć ziółka i inne .Dietą prędzej podgonisz braki w erytrocytach niż leukocytach .Wybór należy do ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza
novak1986 Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi