Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przewlekły silny ból głowy, światłowstręt i drętwienie ciała

Rekomendowane odpowiedzi

przyczyn bólu głowy jest ze sto.Kto ci tu trafi w diagnozę jak lekarze nie dają rady.Może spróbuj ziołowe mieszanki uspokajające ,może sama sie nakręcasz...kto wie....może zaburzenia hormonalne,trudno zgadnąć bez żadnych wyników dotychczasowych badań.
Gość ania05111971
Ja mam takie bóle głowy od napiętych mięśni karku .Jak mnie zacznie boleć to trwa to kilka dni i żadne ale to żadne tabletki ani zastrzyki nie pomagają .Jest to taki ból żę czasem myslę żę lepiej by bylo skończyć żywot .Wyłącza po prostu z życia .Miałaś rezonans szyjnego ?Jeśli nie to może warto zrobić ..
A moze akupunktura a raczej akupresura pomoże? Miedzy dużym palcem u stopy a drugim,między główkami ich stawów,tuż za fałdem skórnym łaczacym te dwa palce znajduje się punkt zwany punkte, antyspastycznym.Należy połozyc srodkowe palce rąk na ten punkt i trzymacPrawdopodobnie na początku nic się dziac nie będzie,ale po pewnym czasie pojawi sie puls,początkowo chaotyczny,niesymetryczny,aż dojdzie do jednoczesnego,symetrycznego rytmu.Można te punkty również naciskać..Takie bóle głowy mgą byc powodowane przez tzw.**goroco watroby**,przy tym stanie mogą byś również zawroty głowy,jak i kłopoty ze wzrokiem-nieostre widzenie,kurcze mięśni,osłabiemie kończyn,szum w uszach a nawet brak okresu.

Typowa migrena. ja męczyłam się z nią 5 lat tylko że miałam dużo poważniejsze objawy. lekarstwa są bezskuteczne co nie oznacza że nie można wyleczyć tego schorzenia. Co do akupunktury, chodziłam, pomaga tzn łagodzi ale mój lekarz po 10 zabiegach polecił mi rezonator biofotonowy bo dzięki jego specjalnej końcówce którą posiada można zabieg akupunktury wykonać w domu samemu i do tego bezboleśnie a co więcej, jest skuteczniejszy bo leczy, usuwa prawdziwą przyczynę choroby. teraz mogę tak mówić bo używałam i mi pomogło, niesamowita ulga.. pozdrawiam

Witam, mam ten sam problem co OLIN1992. Okropny światłowstręt, bóle głowy i drętwienie prawej strony ciała. Wielokrotnie odwiedzałem neurologów, okulistów i żaden nie jest w stanie powiedzieć, co powoduje takie objawy. Chciałbym nawiązać kontakt z OLIN1992, mam nadzieję, że naprowadzi mnie to na przyczynę tych dolegliwości. Bardzo proszę o odpowiedź.