Gość Małgorzata Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 Mam zespół Barlowa.Czy mając to schorzenie zaliczam się do osób niepełnosprawnych stopnia lekkiego.Czy mam szansę uzyskać orzeczenie o lekkim stopniu niepełnosprawności?Proszę o szybką odpowiedż! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość BARBARA Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 nie zartuj to nawet nie jest wada serca Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Pola Opublikowano 1 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 a co to jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość BARBARA Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 PODOBNO lekarze nie zaliczaja tego do wad serca tylko do przypadlosci. Jesli jest wada to sie ja leczy albo operuje a zespolu barlowa sie nie leczy tylko dziala objawowo. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ha Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2009 jak już jest to wada urodzeniowa a nie żadna przypadłość- staraj się o grupę gosiu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość stracatella Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Podaj proszę kto i na jakiej podstawie orzekł o lekkiej niepełnosprawności przy zespole Barlowa. Jeśli jest taka wytyczna to pewnie można sie w oparciu o nią starać o grupę inwalidzką - o klasie odpowiedniej do schorzenia. Ja też mam Barlowa - ale nikt (a spotkałam w życiu wielu kardiologów) nie wspomniał o takiej możliwości. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mariusz Opublikowano 28 Grudnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 ja Ci powiem tak mozna dostac lekki stopien niepelnosprawnosci ale to zalezy co masz napisane na karcie czyli czy masz z tego powodu zaburzenia rytmu serca jakie jest twoje samopoczucie i czy bierzesz leki na wyrownanie serducha. Bo podobno to nie wada jesli nie daje objawow ale u mnie niestety daje i to porzadne a Ty jak sie czujesz masz kolatania dodatkowe skurcze czy bierzesz leki? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi