Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec tak ostatnio w czwartek obudzilem sie nagle o 4 rano z lekięm i potem kolataniem serca i to bardzo mocnym, pojechalismy do szpitala wyszstko ok, wrocilem do domu. potem kolo 8 znoów jeszcze mocnejsze i potem drugi raz pojechalismy do lekarza pierwszego kontatku i tez ekg i nic. wrocilem i kolo 10 znow 2x moocne kolatania wzialem leki uspakajace i przeszlo ale sie dziwnie zachowywalem chodzilem nie moglem usiedzidec i zawsze po tych kolataniach sie trzepalem z nerwów i to strasznie. no i o 14 pojechalem do szpitala tam ekg i wszystko ok znow tyle ze zadzialay 2 tabletki uspokajajace i spalem ;P i zostalem w szpitalu i leze od czwartku do srody keidy bede mial holterowskie. od czwartku po tych 5 kolataniach nie mialem juz zadnego tyle ze teraz mam takie dziwne uczucia kłócia, cieplo pod pacha a jak zacznee o tym myslec to jakis impuls idzie mi przez cialo w to miejsce i zaczynam panikować ze cos mi jest ale jak przestaje o tym myslec to jest fajnie i nawet czasem zapominam o jakichs klóciach i tych sprawach. dodam takze ze jestem osoba aktywna fizycznie i nigdy czegos takiego nie mialem :) z gory dzieki za pomoc i pozdrawiam :)
Witaj Alvin. Poczytaj sobie ( dla uspokojenia) posty na wątku *Z nerwicy sie wychodzi*, moze niektóre zawarte tam informacje przydadza Ci się.Poza tym przyjrzyj się uwaznie historii mężczyzny , który wyszedł z nerwicy i w swojej historii opowiada m.,i o *kołataniach serca*, leku przed smiercią itd. i jak mozna te objawy oswoic. :moja-nerwica.republika.pl Pozdrawiam.
musisz sobie uświadomić,że fizycznie nic ci nie jest,ale to siedzi w twoich myślach.Gdy o tym pomyślisz sam to wywołujesz.Jak to rozgryziesz,będzie dobrze.W razie paniki musisz sam sobie mówić,że to nic,i nic ci nie będzie ,to tylko nerwy.Jakiś nerwosol czy passispasmina,abo tabletki uspokajające labofarm.Najważniejsze jest przyjąć do wiadomości fakt,że to tylko wygląda niepokojąca.I powoduje strach,że coś sie stanie,albo,że to może jakaś poważna choroba.Mam nadzieję,że nie ćwiczysz na siłowni,bo ćw. siłowe,a do tego napoje energetyczne,czy środki na przyrost masy mięśniowej mogą powodować sensacje sercowe.Mam też nadzieję,że nie zajarałes jakiegoś goowna.W każdym razie przed snem 2 tabletki ziołowe ,a na dzień po jednej.Spróbuj.Przynajmniej się wyśpisz.
wiec tak mialem wszystkie badania, ekg holtera, krwi, moczu i wporządku wszystko wiec to chyba nerwica i mam pytanie takie bo np jak siedze i wstane i nagle gdzies pojde to mam takie mocne uderzenia serca tzn kilka takich i zaraz spokojnie czy to normalne i nei wiem jak to bedzie czy bieganie jakies wskazane czy cos, bo chcialem troche posedziowac i nie wiem... a i ogólnie jestem taki jak by zmeczony i odczuwam nie kiedy kłucia w klatce aalbo dzis moocne kłócie po lewej stronie brzucha, jak chcialem wzasc oddech to strasznie kuło mnie ito chwilke potem przeszło :) z góry dzięki za odpowiedz :))