Gość katarzyna2211 Opublikowano 9 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2010 Witam,moja mama jest 3 tyg po operacji by passow. Teraz czeka na rehabilitacje. Wniosek jest złozony do Rept. Mama miała operacje w Zabrzu. Czy ktos wie jak dlugo trzeba czekac żeby tam sie dostac? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość EWKA Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 nie wiem jak do Rept ale, - moja znajoma miało operację w grudniu w Aninie a już w styczniu była w Konstancinie na rehabilitacji Cytuj Odnośnik do komentarza
zibi712 Opublikowano 10 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 nie wiem jak do Rept ale do Ustronia trzeba czekać pół roku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marek Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 do Ewka: Moja mama ma mieć operację zastawki aortalnej w Aninie, Z tego co słyszałam trudno otrzymać skierowanie do sanatorium bądź szpitala rehabilitacyjnego. czy mogłabym się dowiedzieć jak wygląda procedura załatwiania sanatorium. Słyszałam, że składając wniosek do NFZ czeka się ok. 2 lat. Czy można załatwić to szybciej szukając samemu miejsca w sanatorium, aby po wyjściu ze szpitala pojechać bezpośrednio do sanatorium bądź szpitala rehabilitacyjnego. Wydaje mi się, że rahabilitacja ma sens w niedługim czasie po operacji a nie dwa lata potem. Czy ktoś po operacjach a Aninie miał sanatorium, gdzie?, w jaki sposób to załatwił? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ankafa Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Do Marek. Zapytaj lekarzy na oddziale kardiochirurgii. Każdy chory po operacji serca może otrzymać wniosek na tzw. wczesną rehabilitację kardiologiczną. To nie problem. Sa ośrodki prowadzące rehabilitację dla chorych po operacjach kardiochirurgicznych: Ustroń, Tarnowskie Góry, Nałęczów, Guchołazy, Inowrocław itd.Każdy ośrodek kardiochirurgiczny ma ośrodki rehabilitacyjne, z którymi najczęściej współpracuje, tzn. często kieruje tam swoich chorych. Pytaj lekarzy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marek Opublikowano 16 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 A Anin do jakiego ośrodka rehabilitacyjnego kieruje chorych??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość EWKA Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 jak napisałam wcześniej właśnie do Konstancina, ewentualnie mają u siebie w Aninie możliwości takiej rehabilitacji , ale jeżeli jesteś z okolic Anina będziesz prawdopodobnie musiał mamę dowozić na taka rehabilitację Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marek Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 jestem z województwa mazowieckiego,a do Anina mam 160 km, więc chyba dowożenie na rehabilitację nie będzie wchodziło w grę, mam nadzieje, że istnieje mozliwosć otrzymania skierowania Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość EWKA Opublikowano 17 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 no chyba nie, 160 km to spora odległość, jest wiele ośrodków które maja wczesną rehabilitację , zróbcie tak jak napisała Ankafa -moja znajoma o której wspominałam wcześniej była 5 tygodni w Konstancinie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marek Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 5 tygodni to dość długi okres, czy miała jakieś komplikacje, że tak dłufo przebywała w Konstancinie. Czy pani znajoma przebywała w szpitalu uzdrowiskowym (przedłuzenie leczenia szpitalnego) czy sanatorium Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość EWKA Opublikowano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2010 z tego co wiem nie miała żadnych powikłań , jak pisałam wcześniej operacje miała w grudniu a do Konstancina trafiła w styczniu ( na święta była w domu ) a potem zaraz do Konstancina ( na 5 tyg, dał skierowanie lekarz a dlaczego aż tyle nie wiem, pewnie to zależy od lekarza ) była w szpitalu jako przedłużenie leczenia Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi