Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Jestem 53 letnią kobietą , juz nie miesiączkuję , jestem w tzw.menopuzie.Od 1,5 roku jestem pod kontrolą lekarza w związku z torbielą.Do tej pory wszystko było ok--- ale ostatnio lekarz powiedział , że ta torbiel zaczyna sie dziwnie zachowywać, jakby sie zaczynała dzielić------ polecił innego lekarza w większym mieście w celu konsulatcji , bo pewnie potrzebna bedzie operacja .Ja się teraz tak martwię , że ciśnienie mi skoczyło i nie mogę go ustabilizywać mimo , że biore leki na nadciśnienie.Boże co ja mam robić , może to coś złego skoro sam nie chce dalej się mną zajmować.Jestem kłębkiem nerwów.Torbiel ma wymiary 3,5 na 2,75------ i jakieś wgłębienie sie robi jakby sie dzieliła.Może ktoś spotkał sie z czymś podobnym.Mysza
Witaj. Ja juz pisałam do Ciebie w dziale nerwica, ale tutaj odniose sie do torbieli.Miałam torbiel na jajniku, która została usunieta i po sprawie. Miałam tez torbiel na watrobie, która się sama *wchłonęła*, czym był zaskoczony lekarz wykonujacy mi co jakiś czas kontrolne usg.To, ze lekarz skierował Cie do konsultanta to moim zdaniem dobrze, co dwie głowy to nie jedna.Piszesz, ze jestes kłębkiem nerwów , brak umiejetności panowania nad emocjami sprawia, ze masz nadcisnienie.Ściągnij sobie z internetu jakis trening relaksacyjny, lub skontaktuj sie z terapeuta zeby nauczył Ci e jakichś prostych technik relaksujących, bo wpedzisz sie w niepotrzebny totalny rozstrój. Torbiel ( moim zdabniem ) to jest nic.Ja na drugim jajniku miałam guz nowotworowy i to był prawdziwy problem ( było to 8 lat temu a ja nadal zyje).Dlatego zrób cos ( naucz się czegoś), zeby uspokoic swoje emocje, zeby nie podnosiły Twojego cisnienia, a gdy wyjaśni sie w jakis sensowny sposób sprawa z ta torbiela, zajmij sie swoją psychiką .Pozdrawiam.