Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Agnieszka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agnieszka
Witam. Od kilku dni mam stan podgorączkowy, rano 37, pod wieczór nawet 37,6. Przed spaniem temperatura wraca do normy - 36,8 i nie mam pojęcia dlaczego. Rano lekko pobolewa mnie głowa, wieczorem mam lekkie dreszcze, ale ogólnie nic poza tym. Nie wiem czym to może być spowodowane. Zastanawiam się nad kilkoma przyczynami np. 5 dni temu rzuciłam palenie (paliłam 4 lata)ale to chyba nie powoduje wzrostu temperatury, w zeszłym tygodniu miałam założony implant antykoncepcyjny (wszczepiony pod skóre - jestem w Wielkiej Brytanii), ale z tego co się orientuję hormony nie mają zbytniego wpływu na temperaturę ciała, dodatkowo mam alergię wykrytą dawno temu, ale nigdy tak jej nie przechodziłam, poza tym nie kicham nie mam kataru więc to chyba też nie to, a no i 2 lata temu wykryto u mnie płatki wiotkie zastawki mitralnej, ale lekarz powiedział, że wada nie jest poważna, zalecił łykanie magnezu. Nie mam pojęcia co się dzieje, dodatkowo z lekarzami porozumieć się ciężko, nie ze względu na język, tylko mają tu trochę inne podejście do pacjenta. Proszę o pomoc czy radę, czy ktoś się orientuje czy któraś z wymienionych przyczyn może mieć jakiś wpływ na to co się ze mną dzieje? Z góry dziękuje za odpowiedź.