Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tępy ból głowy nasilający się pod naciskiem i przy schylaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem ze swoją głową, a dokładniej jej prawą częścią. Od pewnego czasu (trochę ponad miesiąc..) występuje u mnie ten dziwny ból głowy. Ciężko to opisać ale jest to taki tępy ból po prawej, górnej stronie czaszki. Ból nasila się pod naciskiem dodatkowo boli gdy się po coś schylam(niezależnie od tego czy schylam samą głowę czy cały tułów). Nie mam żadnego guza w tym miejscu, nie uderzyłem się też w głowę. Czasem czuję jakbym miał zwiększone ciśnienie w głowie i jakby mi miała ta prawa strona wybuchnąć. 2 tygodnie temu ból zniknął chwilowo po to tylko, żeby po 3 dniach powrócić. Ktoś ma jakiś pomysł co to może być ?
ja miałem i dalej mam to samo ( miałem już prostowana przegrodę nosa ale nie pomogło) teraz najprawdopodobniej będę miał ściągane polipy i punkcje zatok. To co opisujesz to raczej chore zatoki idz szybko do lekarza bo potem możesz mieć coraz gorzej a terminy są strasznie długie. jak będziesz zwlekał to będą komplikacje wiem po sobie leczę to już ponad rok i jeszcze jeden rok mi to zejdzie, a z biegiem lat jest to nie do wytrzymania. Ja przez leki przeciwbólowe nabawiłem się wrzodów i kamicy nerkowej. Radzę Ci udać się do lekarza i uzbroić się w cierpliwość.

Mozę masz jakiś ucisk na kregi szyjne? Wiesz wystarczy niewygodna pozycja przy biurku i potem podczas ruchu coś się przesunie i gotowe. Może tutaj znajdziesz jakieś przydatne informacje http://www.forumneurologiczne.pl/porada/bole-glowy/3802.html Pozdrawiam, Seba