Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kardiowerter defibrylator serca

Ola87

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałabym zapytać, jak wam się żyje z tym urządzeniem? oraz czy kardiowerter was w jakiś sposób ogranicza? Szczerze mówiąc to jest mi ciężko, myśl, że mam w sercu dwie elektrody jest dziwna i chyba trochę mnie przeraża. Lekarz od paru lat mówił mi, że powinnam liczyć się z tą myślą, że w przyszłości czeka mnie życie z kardiowerterem ale jednak nie byłam na to przygotowana.
Ola, wszystko minie, przyzwyczaisz się, lekka wypukłość tylko, za to na pewno poprawi się samopoczucie, bądź spokojna. Każdego trochę boli na początku, to w końcu poważna ingerencja, przejdzie nim zauważysz. Głowa do góry, będzie dobrze! Pozdrawiam.
Hej, mam mieć wszczepiony ICD już teraz, we wtorek i bardzo się obawiam co potem.....Mam 53 lata i pracuję fizycznie. Czy będę dalej mógł pracować? od kiedy??? Jak długo trwa okres niezdolności do pracy i wysiłku fizycznego? Co będzie mi wolno , a co nie???? Te oficjalne książkowe informacje nie zawsze są *prawdziwe*. Odezwijcie się proszę, bo jestem w stresie!!!!!
Władek, sporo było już na tym forum o ICD, ja też sporo pisałem. Jeśli nie pracujesz z silnymi polami el-mag, nie będziesz miał problemów. Generalnie można wszystko robić. Myślę, że po miesiącu nie będziesz już odczuwał, że go masz. I nie zastanawiaj się, jeśli lekarze sugerują ICD to nie dla żartów.
Gość Bogusia 252

Witam ja też mam ICD wszczepiony 23 pażdziernika czyli za tydzień będzie miesiąc rana jeszcze się nie zagoiła w całości. Miałam szwy rozpuszczalne jednak wypukłość w miejscu wszczepienia jest duża.Przy dotyku mnie boli jednak nie tak mocno.Chciałabym nawiązać kontakt z osobami z tym samym problemem. ja mam 55 lat. 15 lat temu miałam silny zawał i mam też bay-pasy 4.Pozdrawiam Bogusia mój e-mal to lili1491@wp.pl

Gość Sylwusia

Witam wszystkich serdecznie. Jestem po wszczepieniu kardiowertera z powodu zespołu wydłużonego QT. Zabieg miałam wykonany 3 lata temu. Jeżeli ktoś ma jakieś pytania odnośnie tej choroby lub wszczepienia kardiowertera proszę o kontakt gg 5205963 lub mail sylwusia0609@poczta.fm Pozdrawiam Sylwia