Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Utrata wagi, wypadanie włosów i osłabienie

Gość Sisiala33

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sisiala33
Witam! Mam 33 lata, od 2 tygodni chodzę do różnych lekarzy i każdy,przepisuje mi co innego a objawy jak były tak są.Zacznę od początku: jakieś 2 miesiące temu zaczęłam nagle gubić wagę-schudłam 9 kg, powypadały mi włosy do tego stopnia że fryzjerka mnie się spytała na co ostatnio chorowałam;/ oprócz tego budziłam się w nocy regularnie koło 3 i nie mogłam spać, byłam osłabiona i zdarzało mi się osłabnąć, w ogóle nie odczuwałam łaknienia, ale zmuszałam się do jedzenia,w nocy jak już spałam to miałam dreszcze i budziłam się zlana potem.Poszłam do lekarza, zlecili mi badania, wyniki jak się okazało miałam dość dobre, ale na wszelki wypadek dostałam antybiotyk(nie jestem uczulona) brałam leki do końca, jednak jak skończyłam brać :nadal chudnę(nie mam pasożytów-badania wykazały) ciągle jestem osłabiona a do tego wszystkiego od 1.5 tygodnia mam koszmarne rozwolnienie i od czasu do czasu razem z tym krew ale tak ciut ciut, ciągle mi coś w brzuchu się przelewa, pupa mnie niesamowicie boli i mam spuchnięty jakby z guzami odbyt;/ zaczęło mnie bardzo boleć w pachwinie uda ,wyczuwam jakby gulajkę.Nigdy nie byłam hipochondryczką ,ale teraz zaczynam tak o sobie myśleć bo lekarze uważają że jestem zdrowa:-( może nie wyglądam na obłożnie chorą ale nigdy nie czułam się tak fatalnie. Nie wiem czy to ważne ale, od jakichś 2 miesięcy siedziałam pod zepsutym klimatyzatorem w pracy, który okazał się tak zagrzybiały że podobno nie nadaje się do naprawy. Ludzie pomóżcie....bo podobno wyniki mam dobre,ale ja się dobrze nie czuję:-(
Witaj Sisiala33, Jesli wyniki masz dobre, objawy moga wskazywac na proiblemy nerwicowe.Zrób sobie dodatkowo któres z badań, jakie podpowiada Ci moja przedmówczyni , a popza tym moze spróbuj skontaktowac sie z jakimś terapeuta. Znasz powiedzenie w *W ZDROWYM CIELE ZDROWY DUCH *. Słabość, o ktorej piszesz, objawy pocenia sie swiadczą o tym, ze psychicznie nie jestes w formie, a to sie moze przekładac na objawy fizyczne.NIEPOKÓJ I STRES POTRAFIĄ ROZWALIĆ CZŁOWIEKA FIZYCZNIE. Poczytaj sobie watek *Z nerwicy sie wychodzi*, moze tam znajdziesz opis objawów podobnycgh do Twoich i rady jak sobie pomóc. Musisz wiedziec, ze : Mozna wejść w chorobe, mozna sie w nia ZAPAŚĆ i utkwic na długie miesiące i lata. Jesli cos szybko nie zaczniesz robic ze swoja psychika, by ja wzmoćnic, HIPOCHONDRIA moze zagośćic w Twoim zyciu na dobre.A z tego co ja wiem, mamy w sobie MOC do samouzdrawiania sie, zle trzeba wejść z nia w łączność, nie wolno zapaść sie w objawy. bo to wciąga.Pozdrawiam.
Gość Sisiala33
Witam,ogólnie to nie jestem zbytnio obeznana z terminologią badań:-) miałam robioną morfologię ogólnie, na cukrzycę, cholesterol,ob,tsn,,hgb,mchc,hgb,hct,plt,mch,jbc i jeszcze badania na pasożyty, nie zdążyłam zrobić prześwietlenia bo u mnie ciężko z rejestracją i wolnym czasem.Miałam robione usg jakieś 6 mies temu i wykazało mi polipa na trzustce i coś na wątrobie ,ale z tego co mi powiedział lekarz to podobno nic groźnego. Znajoma podpowiada mi hemoroidy,ale czy przy nich ma się rozwolnienie i boli pachwina,? nie wiem może faktycznie jestem znerwicowana, właściwie to na pewno też, zmieniłam niedawno pracę , straszny stres, ale wczoraj i dziś dostałam gorączkę i znowu mi się słabo robi.Jednak jak ktoś by na mnie spojrzał to by powiedział okaz zdrowia, bo tak to żadnych szarości na twarzy,mój mąż zaczyna mnie podejrzewać o symulację echh , dziękuję za rady ,umówię się jeszcze do proktologa, zobaczymy co on powie, może skorzystam też w końcu z pakietu Medicover.