Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak równowagi, uczucie zimna i drętwienie rąk

Gość iwa8009

Rekomendowane odpowiedzi

Gość iwa8009
Czesc mam na imie krzysiek mam 20 lat i nie wiem co mi jest? na poczatku chcialbym napisac ze moje dolegliwosci trwaja 4 miesiace i nik nie wie co mi jest.moje objawy to zaburzenie rownowagi i wszystko mi wokol koluje i moze to sie wydac dziwne ale nie nadanza mi wzrok odbierac obrazu i czesto rozdwaja mi sie wzrok,mam takze zimne rece zimne dlonie wrecz lodowate ciagle jest mi zimno-te objawy sa ciagle przez 4 miesiace.oczy mam ciagle zmeczone i zylki w nich bardzo popekane czesto mi sie zlewa obraz i lzawia mi przy zmianie pogody np.(kiedy swieci slonce)i takze czesto ciemno mi sie robi przed oczami i tez moze to sie dziwne wydac oczy zrobily mi sie wyupiaste.mam tez nocne dretwienie rak,mrowienie rak i nie raz szczeki,skorcz miesni,kucie w klatce piersiowej,obnizona temperature ciala zazwyczaj 35,7 (cos w tym stylu)szumy w uszach i nadwrazliwosc na nagly chalas,ale najgorsze sa te zawroty glowy tak jak by mi sie konczyla ziemia pod nogami i uczucie jak na cos sie patrze jak bym wypil 3 piwa i dopiero patrzyl i wrazenie jak bym byl naa statku.wszystko sie zaczelo wlasnie ze zrobilo mi sie cieplo mialem uderzenie goraca ,zimny pot mnie zalal i zawrod glowy ktory mam do dnia dzisiejszego...mialem robione badania(tk glowy,rezonans magnetyczny badania moczu,krwi,mialem tez pobierany plyn rdzeniowo-mozgowy do analizy,robilem tez badanie na obecnosc 6 rodzaju grzybow candida)i wszystkie badania wyszly ok.jesli ktos wie jakie powiniennem zrobic jescze badania bede bardzo wdzieczn.wiem ze to moze byc nerwica bo jestem bardzo juz tym wszystkim zdolowany i znerwicowany nie chcem sobie wymyslac nastepnych chorob chce zaczac dzialac.chcialbym zaznaczyc ze jestem za granica w irlandi u siostry bo w polsce nie mialem zadnej pomocy jesli ktos z was wie jakie powinienem zrobic badania jeszcze bardzo z gory dziekuje:)a i zalogowany jestem przez siostre dlatego jest iwa 8009.pozdrawiam wszystkich:)
agusiaf31 wlasnie nie biore zadnych lekow od 4 miesiecy tylko kompleks witamin,witamine C i tran,nawed nie biore jak mnie boli glowa zadnych tab.przeciwbolowych,zero alkocholu,urzywek papierosow. 4-wlasnie nie mialem robionych badan na tarczyce myslisz ze moga powodowac te moje dolegliwosci??jeszcze nie napisalem ze w nocy mocno sie poce i czuje jak bym mial przeszkode w gardle nieraz i chrybke czesto.
piet-za tydzien bede u lekarza tutaj i powiem mu zeby skierowal mnie na badania tarczycy,badania na pasozyty i na blednik zobaczymy moze cos wyjdzie,ale tez mam objawy podobne do nerwicy i dlatego skolowany jestem bo jesli to nerwica to bede ja chcial zwalczyc jak najszybciej po przez sport to co uprawialem wiekszosc zycia:)dziekuje ci piet za porady ja juz bede po badaniach jakich kolwiek to napisze na tagu.pozdrawiam
ja stawiam na chorobę tarczycy.Wystarczy zbadać krew na hormony TSH,ft3,ft4 i hormon przytarczyc i USG tarczycy.Ja bym od tego zaczęła.Ten ucisk w gardle,wytrzeszcz oczu i złe samopoczucie ....Napisz ,czy moja intuicja mnie nie myli jak zbadasz krew.
jeśli z tarczycą OK,to mam drugą hipotezę.Nie masz w nikim oparcia i uciekłeś w ,,chorobę**,by wzbudzic zainteresowanie.Dopóki robią ci badania czujesz ,że sie tobą ktoś interesuje.Mozesz oczywiście być chory,ale to się wkrótce okaże.Może to tylko nerwy ,więc cos ziołowego na uspokojenie zawsze bierz.
piet dziekuje ci za rady i tobie 4-wlasnie zrobie te badania i zobaczymy co z nich wyjdzie?jesli te badania nic nie wskaza to bede przekonany ze to nerwica to szybko do psychiatry sport i zobaczymy czy te dolegliwosci w ten sposob pokonam!jestem dobrej nadzieji ale nie powiem depresja jest ,aaa i siostra powiedziala zeby mi kregi szyjne zbadali czy nie uciskaja nerwow cos w tym stylu...ale poczekam zrobie badania beda wyniki i wtedy zobacze co dalej.

Dwie hipotezy pierwsza to sprawdz czy nie cierpisz na Borelioze druga sprawdz skutki braku witaminy grupy B od B1......do B12 (pamiętaj iż przswaja się głównie z wit C w przeciwnym wypadku część pójdzie na rozrost grzybów Candida które tez moga powodować wyzej opisane objawy . Zycze zdrowia

Gość Syliisylwi

Dretwienie rak i nóg ... Witam. Czytam o waszych objawach i dużo znajduje u siebie. Mam 29 lat i mieszkam już ponad 8 lat za granica. Niepokoją mnie objawy, które pojawiły sie u mnie jakieś 6-8 miesięcy temu, zaczęło sie od dretwienia opuszkow palców, teraz dretwieja mi całe dłonie, stopy, dziwne dretwienie w klatce piersiowej i na całym ciele. Nie potrafię sobie poradzić z prostymi rzeczami typu zapiecie spodni, założeniem kolczykow, wszystko leci mi z rak. Jestem wiecznie zmęczona, bolą mnie nogi, miałam robione prześwietlenie kręgu szyjnego, dłoni oraz badanie krwi. Nic nie wykazało. Mam wyznaczone wizytę u neurologa na przyszły miesiąc. Dodam ze czasem mam napady gorąca, ale tez cały czas zimne stopy i dłonie :-( oraz zmniejszona ochotę na seks, bardzo mnie to wszystko niepokoji. Proszę o poradę, Dziękuje.