Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość zakłopotana

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zakłopotana
Hej, mam na imie Ania i mam 17 lat. Mam pewnien problem i chciałabym abyście mi pomogli. ;((( od niedawna, moze tak.. 2 tygodni męczy mnie okropny kaszel. ;( taki jak to sie mówi mokry.. którego nie umiem wyksztusić.. wydawało mi sie do niedawna że to moze być z przeziębienia.. bo mam też karat i wgl.. byłam u lekarza rok temu z bólami serca i dostałam tabletki uspokajające (Validol) takie ziołowe , delikatne, stosowane przy nerwicach serca. Bóle w miarę ustały.. niedawno, może z 3 miesiące temu, byłam z podobnymi bulami u lekarza i pani przepisała mi lekarstwo na refluks, a też bolało mnie wszystko w śrdoku, miałam taką jakby zgagę cały czas. TYeraz mi to przeszło. Doktor powiedziała ze to wszystko jest spowodowane stresem.. muszę się przyznać ze przez ostatni rok trochę podpalałam. Raz mniej raz wiecej, NIE NAŁOGOWO teraz od ponad miesiąca już nic, a nic. Ale od baaardzo długiego czasu przebywam dość czesto w pomieszczeniach lub na dworze przy osobach gdzie sie pali.. teraz po tym przeziębieniu, znów zaczęśły się takie bóle.. tylko nie wiem czy znów są to nerwobóle, którym zazwyczaj także towarzyszyły mi takie bezdechy, ze nie umiałam nabrać tak jakby do końca powietrza.. bo wtedy przy tych nerwobulach i przy refluksie towarzyszyły mi póle tak jakby w klatce piersiowej.. a teraz boli mnie prawe płuco od przedwczoraj.. aod dzisiaj już tak mocno.. czasemnawet kłuje.. jestem STRASZNĄ PANIKARĄ.. wiem.. i boje sie ze to moze być coś poważniejszego.. a nie nerwobóle czy przeziębienie.. mam katar , i strasznie kaszle.. iu nie wiem czy ten ból płuc wiąze sie z tym przeziębieniem i przez to ze cały czas kaszle , czy przez nerwobóle czy przez jakąś paskudnąą chorobe płuc... boję się ze to moze być rak czy cos.. ale nigdy nie zdarzały mi sie takie póle.. ;(;( co to moze być ?:(:(:( dodam ze często rano, ale to zazwyczaj przed okrtesem bądz w czasie mam takie mdłości, jest mi niedobrze, duszno.. kręci mi sie w głowie.. może to przez ten refluks.. ale nie wiem.. ;(
Gość ania05111971
Po pierwsz płuca nie bolą ,po drugie rok palenia to nic -na pewno nie masz raka:),a po trzecie moim zdaniem to nerwoból na bank a po prostu przeziębienie i ból to zbieg okoliczności ,a po czwarte jeśli to nerwy to na tym etapie tabletki ziołowe powinny sprawę rozwiązać .Ale brane regularnie jakiś okres czasu więc wyluzuj i leć do apteki po tabletki .
zrób sobie inhalację: 4 łyżki lub saszetki rumianku zaparzyć w garnku,włożyć garnek do zlewu,na głowę ,,parasol** z duzego ręcznika,do rumianku wsypać łyżke soli,łyzkę sody i oddychać.Wdech ustami,wydech nosem.Nie oparzyć się.!!!!To rozrzedzi śluz,odetka nos.Po inhalacji niech cie ktoś oklepie po plecach i pod kołdrę.Plecy , klatę ,kolana ,kostki wysmarować spirytusem ,założyć skarpety,dużo pić i leżeć.
Droga Aniu, nerwobóle wygladają tutaj bardzo prawdopodobnie. Taki nerwoból / neuralgia / blokada nerwu jak raz *wlezie* na człowieka to potrafi trzymać tygodniami a nawet dłużej i ma tendencje do nawrotów. Pomagają masaże, wcieranie maści, ciepły ubiór, a u Ciebie dodatkowo przeziębienie trzeba wyleżeć w łóżku. Na refluks koniecznie dieta /wątek: brak tchu i częste ziewanie/, bo skończysz jak ja czyli marnie :))). Unikaj zadymionych pomieszczeń, bo nasilają objawy.
Gość zakłopotana
dziekuję Wam! Naprawdę byłam już taka wystraszona i nie wiedziałam co mi dolega, a ja jestem straszną panikarą, i odrazu przed oczami pojawiły mi się czarne scenariusze. Dziękuję jeszcze raz za pomoc. :) zaraz lece spowrotem do łóżka, żeby się porządnie wygrzać. ;)