Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,od dwoch lat siedze w domu ,nic mi sie nie chce,boje sie wyjsc nawet za furtke mojego domu poniewaz mam takie zawroty glowy ze wydaje mi sie ze zemdleje,juz nie mowiac o tym ze nawet nie moge pojsc do lekarza,jestem juz tak zrozpaczona ze nie wiem co mam ze soba zrobic.Moze ktos mi cos poradzi bo juz sama do siebie nie mam sily,Pozdrawiam Wszystkich
Witaj. W sytuacjio w jakiej sie znajdujesz, musisz poprosić o pomoc kogoś z rodziny, zeby dostac sie do lekarza lub poszukac psychologa. Poza tym mozesz poprosic o porade psychologa internetowego.Na stronie *cud niedziałania, czyli jak mądrze odpoczywac* ogłasza sie jakis psycholog internetowy, a poniewaz ta strona jest super, więc moze spróbuj sie z nim skontaktowac. Poza tym podpowiadam Ci , zebys przyjrzała sie postom na watku *Z nerwicy sie wychodzi*, moze tam znajdziesz jakąs wskazówka dla siebie. Ale generalnie nie sadze, zebys bez wsparcia terapeuty, pod dwuletnim niewychodzeniu z domu poradziła sobie sama, ale mozesz sprobowac..Pozdrawiam.
spróbuj na stałe używać neospasminę lub nerwosol przez długi czas.I ruszaj się.Jak nie możesz wyjść z domu,to kup rowerek treningowy,otwórz okno na oścież i pedałuj,zaczynając od krótkich 10-minutowych porcji aż dojdziesz do dwóch godzin dziennie [podzielonych np. na trzy-cztery razy].To będzie pierwszy krok.Tylko zrób go NATYCHMIAST.
Podam ci przykłady ćwiczeń z książki o akupresurze mające na celu łagodzenie objawów nerwicy lękowej i natręctw.Masaż należy wykonywać regularnie,by wpłynął na poprawę samopoczucia i przez długi okres.--1]. Uciskanie głowy.Miejsce: środek głowy-tj.od najwyższego miejsca na czaszce w kier. czoła,tak jakby ,,po przedziałku ** zrobionym prze środek.Poczynając od czubka głowy uciskamy lekko opuszkami palców środkowego i serdecznego punkt po punkcie ,po kolei w kier .czoła Trzy razy dziennie po kilka minut.---2].Pukanie o siebie opuszków palców środkowego i kciuka.Robić to bardzo często w ciągu dnia.---3].Kładziemy dłoń na karku.-Połowa dłoni na włosach ,połowa na szyi.Pochylamy lekko głowę do przodu.5 razy ściskamy kark,przesuwając przy tym skórę.Robić 3 x dziennie.---4]. Ucisk wewnętrznej powierzchni lewego ramienia od pachy aż po łokiec palcami prawej ręki.Opukujemy ją najlepiej opierając lewą rękę [do łokcia] na stole.Siedzimy przy stole.