Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam problem odnośnie mojej twarzy. Jestem bardzo śmiały(naprawdę) i nie mam problemów z kontaktem z innymi ludzmi jednak szczegolnie podczas niektorych sytuacji spolecznych ( wątpie jednak,by była to fobia) drżą mi mięśnie twarzy, i tylko twarzy. Szczególnie dzieje sie to tak jak sie długo śmieje, po prostu moje policzki zaczynają drgać..czuje straszny dyskomfort;/ jednak chyba trafnie zauwazylem ze po magnezie troche jest lepiej, więc to moze jego niedobór? proszę o opinie i ewentualne rady, mam 18 lat, mężczyzna. Pozdrawiam serdecznie. Ps. mam tak od 1,5-2 lat;/ Nie pije i nie pale.
Więcej ruchu?:) ćwicze właśnie od 2 lat na siłowni, mozna powiedziec ze profesjonalnie..i gdzieś od tego momentu w sumie mam ten problem. A jak sie dowiedzialem stres(a mam go na codzien) i przede wszystkich sportowy tryb zycia prowadzi do braku magnezu. Wiec dlatego myśle ze to moze byc to. Od dzisiaj zacząłem brac filomag b6 6-8 tabletek dziennie przez pierwszy tydzien, potem bede zmniejszal..zaczalem takze pic troche wiecej oliwy z oliwek w celu uzupelnienia omega3, i biore oddzielnie bcomplex na wypadek gsdyby b6 w magnezie wypłukała reszte wit z grupy B, co o tym sadzicie? pomoze? Pozdrawiam
Po co pijesz oliwę z oliwek , kup sobie omega3 - w aptece , to są kapsułki większe od witaminy E - .Magnez i potas przy wysiłku twoim są konieczne i jeszcze jedno .magnezu z witaminą b6 - nie można łączyć z potasem .Do dobrego przyswajania magnezu jest potrzebnya wit B6 .Potas osobno lub z samym magnezem . Pozdrawiam