Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak równowagi, niskie ciśnienie i wysokie tętno

Gość Kinga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 17 lat i problemy z chodzeniem , od kilku lat nie mogę utrzymać równowagi- gdy muszę iść długą wąską drogą to zamiast iść prosto znosi mnie na boki (idę na ukos, a znajomi skarżą się na to ze spycham ich z chodnika np , albo nawet mam problemy z przejściem przez drzwi ,bo mimo ze są szerokie to i tak lece na jedną stronę ) szczególnie jak jest gorąco , to do tego dochodzą mdłości . Ciśnienie mam niskie, górna część żadko przekracza 100 , latem mam ciśnienie ok 85/43 coś takiego powiedzmy , a przy tym puls 93 / . Leżałam w szpitalu na oddziale kardiologicznym z tym wysokim pulsem , ale wszystkie badania wyszły ok ,
Witam Cie Kingo. Moze powinnas sprawdzic, czy nie masz problemów z błednikiem, a jesli sie okaze, ze nie skontaltuj sie z psychiatra, z psychologiem, gdyz kilka z wymienionych przez Ciebie objawów wystepuje w nerwicy.Poza tym zapraszam Cie na watek *Z nerwicy sie wychodzi*, gdyz zamieszczam na nim wypowiedzi osób, które wyszły lub wychodza z nerwicy.Ich wiedza moze Ci cos wyjasnic na temat Twoich objawów.Pozdrawiam.
No ale gdyby była to nerwica to przecież te objawy by były w sytuacjach gdy chociaż trochę sie denerwuje , a tak nie jest . Rozmawiam sobie spokoje z koleżanką a ona w trakcie mi zwraca uwagę że ide nierówno , że zaraz przeze mnie z chodnika spadnie .
Witaj Kingo. I w tej kwestii sie mylisz.Wiele osób zaczęlo doswiadczać nerwicy, gdy były w udanych związkach, wszystko im sie ukladało.To wyłaziły z nich w momencie spokoju, nieodreagowane kiedys stresy i emocje.Paradoksalnie, w momentach spokoju dopadają nas zaszłości przeszłosci. Co do Twjego braku równowagi, oprócz mojej propozycji zebys sprawdziła sobie, czy nie masz problemów z błednikiem, napisze Ci co w jednej ze swoich ksiązek napisał a Louise Hay . W)g niej za brak RÓWNOWAGI FIZYCZNEJ odpowiada nasze *pokawałkowane myslenie, nieharmonijne, niespójne, brak skupienia ..Poza tym doradzałabym Ci poszukanie takich najprostszych sposobów na nauczenie sie łapania* równowagi, jak np.chodzenie po krawężniku.Zanim linoskoczek nauczy sie chodzic po linie, musi ćwiczyć utrzymanie na kursie równowagi swojego ciała. Ale najpierw sprawdź, czy to nie wynika z jakichś fizycznych problemów ciała.Gdy je wyeliminujesz, poćwicz praktycznie równowage ciała, przy pomocy krawężników, gdyz sa stosunkowo niskie i bezpieczne.Bo to, ze mozna sie takiej umiejętnosci nauczyć, nie ulega dla mnie watpliwosci.Nie jestem zadna specjalistka, ale tak Ci podpowiadam na *chłopski rozum*, to, co sama bym zastosowała.Pozdrawiam. *.
Brzmi znajomo, choc moze nekoniecznie identycznie... Mialam powazne i coraz powazniejsze problemy z rownowaga, silne zawroty glowy, mdlosci. Bieganie po lekarzach nic nie dalo- fizycznie bylam zdrowa jak kon - tak mowili. W koncu zorientowalam sie ze moim realnym problemem jest nerwica, ktora skutecznie utrudniala mi funkcjonowanie i przyczyniala sie juz nawet do tego, ze musialam sie podpierac sciany aby nie *sciagalo mnie* w ktoras strone. Zlosliwa natura nerwicy polega na tym, ze uaktywnia sie w momencie, gdy przezywa sie beztroskie, bezstresowe chwile, przychodzi nagle i rujnuje wszystko...
Gość jeden taki

Jest to nerwica ! nerwic jest okolo 100 odmian ! a ty co masz jest jedna z nich ! nie musisz odczuwac ze jestes nerwowy wrecz przeciwnie mozesz byc calkiem spokojny ale ta podstepna wrecz diabelska choroba atakuje inaczej !!! ona ci zaburza rownowage ! idz do dobrego psychiatry zeby ci to wytlumaczyl ! jest mnostwo nerwic bezobjawowych ! oczywiscie zakladajac ze zrobiles przynajmiej dwa rezonanse glowy zeby wykluczyc neurologie i masz zdrowy kregoslup szyjny ! i masz tetnice szyjne przeplywowe ! a potem dopplera ! to jest nerwica ! ciezko ja wyleczyc ! wraca ! ale musisz walczyc !