Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawał serca przy nadciśnieniu i cukrzycy

Gość mariaijozef

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mariaijozef
Rano w dniu moich urodzin dostałem ostrego bólu w klatce piersiowej,nie wiedziałem co się ze mną dzieje,zadzwoniłem na pogotowie.Co się okazało?że mam ostry zawał.Szybki transport do kliniki w Zabrzu,badania,koronografia,zadecydował czas!Pobyt w klinice pięć dni,przeprowadzili badania,dobrali lekarstwa.Choruję jeszcze na nadcisnienie i na cukrzycę typu 2.Dzisiaj tj 24.04.2010 jestem w domu i dziękuję całemu personelowi w klinice kardiologicznej w Zabrzu za wyleczenie mnie i bardzo miłą atmosferę.Jeżeli ktoś potrzebuje jakiś wiadomosci na w/w temat proszę pytać,lub podzielić się swoimi wiadomosciami,ale trzeba pamiętać że najważniejszy jest LEKARZ!pozdrawiam Józek
do myszka19 - jeżeli liczba w twoim nicku oznacza wiek to raczej nie jesteś w grupie ryzyka choroby niedokrwiennej serca i zawału serca. Wyjątkowo rzadko choroba niedokrwienna serca rozwija się w tak młodym wieku (tylko w przypadku schorzeń genetycznych lub stosowania narkotyków). Przestańproszę panikować i spokojnie prozmawiaj z lekarzem o swoich dolegliwościach. Nikt tutaj nie postawi ci ostatecznej diagnozy. Będą tylko domysły.
To był po prostu chory, nie wierzę w to aby zdrowy człowiek umarł w tak młodym wieku nawet będąc w wielkim stresie spowodowanym maturą albo coś wziął przed egzaminem i być może był uczulony na daną substancję( ale to też choroba). Myszka19 jakbyś miała mieć zawał to nie przez rok, u Ciebie są to objawy nerwicy. Czy robiłaś jakieś badania w tym kierunku , czy tylko się zamartwiasz?