Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy i rozdrażnienie a nadciśnienie tętnicze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Poltora roku temu poszedlem do lekarza po smierci mojej mamy ktora doznala wylewu i zmarla, wystraszylem sie wiec poszedlem.lekarz tez stwierdzil umnie nadcisnienie mialem 160 na 110 zapisal mi tabl na nadcisnienie . Zaczalem je brac i od tamtej pory do dzis juz nidgy dobrze sie nie czulem. Codzienne zawroty glowy, zle samopoczucie, wszystko mnie drazni , zmeczenie o od dwuch miesiecy zaczely sie problemy z zoladkiem. Przez poltora roku zmienialem tabletki na nadcisnienie 6 razy bo zawsze myslalem ze to wina tabl, od stycznia nie biore tabl mierze sobie nadcisnienie i wychdzi mi 130 na 85 ale problem ze samopoczuciem nie mija a jest jeszcze gorzej wiec tak naprawde to nie wina tabletek.Niestety mieszkam w londynie gdzie lekarze niestety sa beznadziejni moim zdaniem bo praktycznie co miesiac ide do lekarza z zapytaniem co mi jest ??????? Lekarz zapisal mi ost dwa miesiace temu tabl na zoladek RANITIDINE biore je dwa razy dziennie bol nie przestaje tylko jest mniejszy ale wiem ze to i tak nie jest to .Pytam sie wiec lekarza co mi jest on na to ???????? powiedzial ze przejdzie tabl moge bracdo pol roku powiedzial .Na chwile obecna CALY CZAS ZAWROTY W GLOWIE wszystko coraz bardziej mnie drazni kazdy szelest zle samopoczucie i te straszne bole w gornej czesci brzucha 24h. Dodam ze w stczniu mialem robione badanie krwii wszystkio bylo w normie tylko z watroba byl problem bo byly podwyszone wyniki mialem robione badania na WIRUSA B i C nie wykryto u mnie wirusow. JUz sam nie wiem co mam robic .Prosze o podpowiedzi . Przepraszam za bledy :))
pij dziurawiec z melisa.Czy miałeś gastroskopię?Czy miałeś bad. krwi - test na helicobacter pylori?Może z wątrobą to skutek uboczny tych leków?Nie pij alkoholu i nie pal.Zero alkoholu.Pij len mielony rozmieszany w ciepłej przegotowanej wodzie .Może to przyniesie ci ulgę.
jest to straszne,że po jednorazowym zmierzeniu lekarz stwierdził u ciebie nadciśnienie.Przecież zawsze jest różnica jak się mierzy w domu i u lekarza.Ja mam w domu 105 na 70 ,a u lekarza zawsze 130 na 80.Pij ten len przez długi czas2-3 razy dziennie.Działa osłaniająco na śluzówkę żołądka i przeciwzapalnie.Możesz też zaparzać nasiona lnu[semen lini]1 łyżkę w szkl.wody zaparzyć.I koniecznie wydrukuj sobie diete lekkostrawną,co jest podstawą leczenia.Żaddnych fast foodów, pizzy ,coli itd...
to wszystko co opisałeś to jest człowieku nerwica przeszłam przez zawroty bóle żołądka pomogło leczenie tak że nie wiem czy ty nie musisz ruszyć i leczyć nerwy bo nic tu ci nie pomogą nasze rady A że w Angli leczą jak piszesz to prawda bo mój syn też mówi to samo co ty bo był tam 3 lata Jak przyjedziesz do Polski udaj się nawet prywatnie do medyka i powie ci to samo Najpierw uspokuj nerwy i będzie dobrze pozdrawiam
Witaj jkpac4don Nie wiem , czy mozesz w jakis sposób skontaktowac sie z jakims polskim psychologiem, gdyz objawy o których piszesz mogłyby wslazywac na tzw.*szok posttraumatyczny*, zwiazany ze smiercia mamy, którego w sobie nie przepracowałes ( nie rozładowałes) i który zaowocował w Twoim ciele, w swiadomości lękiem przed choroba i smiercią.Dzieki terapii mozesz przepracowac te emocje, nabrac dystansu do pewnych nieuniknionych w zyciu lekcji , a wtedy powrocisz do stanu równowagi.Nie jestem fachowcem,, ale zaliczyłam w zyciu nerwicę lękową chorobe nowotworowa i inne niemniej trudne lekcje i nauczyłam sie byc osoba szczęsliwa. Podpowiadam Ci przyjrzenie sie watkowi *Z nerwicy sie wychodzi*, moze tam znajdziesz jakies pomocne Ci wskazówki, informacje.Pozdrawiam.
dzieki bardzo za podpowiedzi mysle rowniez ze to moze byc faktycznie na tle nerwowym, Gastrokopi nie mialem robionej, meliske pije i to 6 razy dziennie :), alkocholu i napoji gazowanych nie pije juz od 3 miesiecy , z tym zlym samopoczuciem jakos zylem ale jak doszlo od dwuch miesiecy bole w gornej czesci brzucha to juz jest nie dowytrzymania zoladek lub brzuch boli mnie 24h gdy biegne lub cos podnosze to sie nasila nigdy w moim zyciu nie mialem problemow z zoladkiem . obawiam sie najgorszego ze to moze byc rak zoladka :(( . Niestety prowadze stresujacy tryb zycia bo przyznam sie troszke hazarduje gry wruletke zaklady , obstawianie koni itp. do tego lubie jedzonko typu Chinskie jedzenie, indyjskie wiadomo zawieraja duzo osrtego i tlustego czasami potrafie zjesc 3 porcje tak ze nie moge wstac :((((( . JESCZE RAZ DZIEKUJE ZA PODPOWIEDZI pozdrawiam Jarek
Witaj. Mysle, ze śmierc mamy spowodowała u Ciebie rodzaj takiego szoku emocjonalnego, który powinien zostac rozładowany przy pomocy terapii.Moze poszukaj sobie jakiegos psychologa internetowego ( wiem, ze na stronie *cud n iedziałania, czylki jak madrze odpoczywać*, ogłaszał się jakiś psycholog, a ta strona ma super artykuły napisane prtzez psychologów i specjalistów od rozwoju osobistego.Jesli lubisz czytac , znajdziesz tam coś co Ci sie moze przydac w zrozumieniu, co sie w Tobie dzieje.Moze poczytaj sobie watek *Z nerwicy sie wychodzi*, gdzie mozesz natrafic na informacje, które Ci sie na cos przydadza, skoro w Londynie nie masz dostępu do terapii.Pozdrawiam.
może pij melisę z dziurawcem - herbatki expresowe.Przynoszą ulgę w dolegliwościach nerwicowych w obrębie ukł.Pokarmowego.Być może te tabletki na nadciśnienie zbyt pochopnie lekarz ci przepisal.Może to był tylko chwilowy wzrost ciśnienia spowodowany stresem i trzeba było raczej cos uspokajającego zastosować......Kto wie.....Kup sobie też len mielony i pij rozmieszany w ciepłej przegotowanej wodzie.