Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia rytmu serca u płodu

bombbbbelek

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem w ciazy 23 t i 5 dni moj ginekolog skierowal mnie na dodatkowe badania serca dziecka , poniewaz ja mam problemy ze sercem wypada mi platek zastawki i mam omdlenia wazowagalne i hipotomie ortostatyczna . A wiec wyslal mnie na dodatkowe badania do docenta z poznania by spr czy dziecko nie odziedziczylo czegos po mnie . Wiec lekaz w poznaniu stwierdzil ze u dziecak wystepuje nadkomorowe zabuzenia rytmu serca. Nie wyjasnil mi nic na czym to polega i co to oznacza dla dziecka ??!!! Dodam ,ze bicie serca dziecka podczas badania wyosilo 141 na minute wiec wydaje mi sie ze bylo miarowe .... Wiec nie wiem czemu lekaz stwierdzil zabuzenia u mojego dziecka ... Bardzo prosze o odpowiedz co to oznacza dla dziecka i co mu z tego powodu grozi ?? i czy lekarz w takim wypadku mogl sie pomylic jesli serce bilo miarowo ??? Z gory dziekuje za odpowiedz i czekam na jaka kolwiek pomoc .
Gość bombbbbelek
nie nieskierowal mnie na zadne dodtkowe badania tylko powiedzial ze za 4 tyg mam przyjechac na kontrole .... ale sie zastanawiam czy do niego jechac wogule ... ??? czy nie jechac do kogos innego ... no wlasnie wiem ze 140 to dobre tentno a wiec zachodzi pytanie czemu stwierdzil te nadkomorowe zabuzenia rytmu serca ?? w bodowie serce jest dobre w rozmiaze jak na ten etap ciazy rowniez jest wszyko dobrze ... czekam teraz z niecierpliwieniem na wizyte u swojego gin....
Gość ania05111971
miarowe to znaczy równe bicie .puk puk puk a niemiarowe to puk puk........puk....puk ..................puk puk puk.w sumie możę wyjśc 140 uderzeń na minutę ale bije nie równo .na kontrole musisz jechac .koniecznie .i jak na moje oko to wszystko bedzie ok.
Gość bezinteresowny
Nie ma znaczenia szybkosc tetna, moze byc niemiarowe w kazdym przypadku. Nadkomorowe zaburzenia rytmu serca mozna interpretowac róznie. Moze to dodatkowe skurcze a moze nadkomorowe czestoskurcze, czasami tak okresla sie zupelnie rozne gatunkowo sprawy. Zawsze lepiej że nadkomorowe a nie komorowe. W kazdym razie jest to malenstwo i dmuchaj na zimne. Jesli ktos sie pomylil - super. Jesli cos jest nie tak - zawsze im wczesniej tym lepiej, prawda? Dlatego zajrzyj na tą stronę którą wymieniono powyżej, tam na pewno ktoś poleci Ci specjalistę - który rozwieje watpliwosci i postawi diagnoze, i albo zajmą sie tym albo sprawy nie będzie. Zawsze w razie czego konsultuj i szukaj. Jest internet, kliniki i dobrzy ludzie - przypilnuj tego. Pewnie to nic takiego. Ale niech to powie Ci z pełną odpowiedzialnością, dr kardiolog, a nie inny forumowicz. Chodzi o Twoje dziecko. pozdrawiam i wszystkiego najlepszego, i nie martw się, działaj:)
Gość bombbbbelek
chodzilo mi dokladnie czy to cos jest bardzo grozne dla mojego malenstwa ??? mam jechac na kontrole tylko sie zastanawiam czy jechac do tego samego lekarza co bylam czy lepiej poszukac innego specjalisty ... ??!! a czym to groza te nadkomorowe zabuzenia... dla mojego dziecka ??? ten lekarz co u niego bylam mowil ze moze to minac ale moze sie przerodzic w grozniejsza wade serca ... i nic wiecje mi nie powiedzial i nie wyjasnil ...