Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zimnie i drżące dłonie, wypadanie włosów i ból kręgosłupa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Mam 18 lat i od dawna nastepujące objawy: zimne (a nawet lodowate) stopy i ręce, wypadanie włosów, drżenie rąk ( bardzo czeste, nie zawsze sa takie same, czasem malo widoczne a niekiedy nie jestem w stanie utrzymac danej rzeczy), nadmierna potliwość, niemal codziennie boli mnie kregosłup ( mam lekkie skrzywienie wiec moze to normalne) bóle glowy( co kilka dni). Dosc czesto mam skurcze w stopach. Niedalno zdarzylo mi sie ze 3 razy narzekac na nieznosny ból łydek. Moze dodam jeszcze ze zdarza mi sie zemdlec kiedy dlugo stoje i jest mi duszno, mimo lekkiego ubrania. Czesto towarzyszy mi stres. Czasami, (dosc rzadko) czuje kłucie pod sercem albo w klatce albo po prawej stronie. Chcialabym jeszcze zaznaczyc obecnosc mojego zmiennego nastroju. Zdaza mi sie czasami z błahych powodow lub bez powodu wpasc w atak placzu. Jestem wtedy bardzo nie spokojna, mam ochote krzyczec , tupac itp Nie wiem czy to problemy z krążeniem, z moimi nerwami czy moze z tarczyca....czy wszystkie moje objawy dotycza tego samego? nie mam pojecia a chcialabym jednak w koncu cos z tym robic bo jest to troche uciazliwe i nie mozna w pelni normalnie funkcjonowac;/ Jesli ktos mial/ma do czynienia z podobnymi objawami lub orientuje sie co to moze byc bymlabym wdzieczna gdyby sie odezwal:) z gory dziekuje:)
Więcej ruchu poza tym.Unikać siedzenia bez ruchu- komputer,tv.Można oglądać tv pedałując na rowerku treningowym,latać po schodach,gomnastyka kilka razy dziennie.Juz po przebudzeniu leżąc na łóżku robić krążenia stóp po kilka razy w każdą stronę ,następnie rowerek na leżąco,przeciąganie się z całej siły trzymając ręce za głową.Tylko ruch moze Cię uratowac.Trochę dycypliny na codzień.Bezruch to twój wróg.