Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle głowy i ucisk gardła przy wypadaniu płatka zastawki mitralnej i arytmii serca

Gość kasia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,moze to wydawac sie smieszne co napisze ale wlasnie tak jest,zaczne od serca robilam badania.lekarz stwierdzil wypadanie platka zastawki mitralnej.arytmia.Teraz mam jakies dziwne ataki.nie moge czasami w nocy spac budze sie ,zrywam sie momentalnie z lozka bo czuje ze serce nie daje mi spokoju,okropne leki.Czuje dziwne sciskanie w gardle,i do tego od paru dni bol glowy okropne usciski w okolicy czola i do tego jak zakaszle sciska mnie w czole mocno. .co mi w oole jest?czy ktos mial tegorodzaju objawy
Witaj Kasiu. Czy lekarz powiedział Ci, które z odczuwanych przez Ciebie objawów moga byc nastepstwem (moga miec zwiazek ) z arytmia, z wypadaniem płatka zastawki mitralnej. Niektóre z objawów moga wskazywać na problemy nerwicowe (lęki, sciskanie w gardle ). Spróbuj poszukac dla siebie pomocy terapeutycznej ( psychologa), gdyz moze sa jakies powody emocjonalne objawów, które doswiadczasz (jakies przezycia z dzieciństwa, traumatyczne, lub stresy, z którymi sobie nie radzisz ). Podpowiadam Ci przyjrzenie się watkom *Z nerwicy sie wychodzi* oraz *Lęk jest naszym przyjacielem*, gdyz sa na nich zawarte informacje, namiary na ciekawe strony, które może Ci sie na cos przydadza. Pozdrawiam.
Dzieki za te odpowiedzi,jak bylam u lekarza w styczniu,od razu z wynikami holtera,choc akurat w tym dniu sercw bylo bardzo spokojne,powiedzial mi lekarz ze nie musze robic na razie badan,,bralam bisocard ale juz nie biore,,to mi nic nie pomagalo..nie czulam poprawy.Boje sie o moje tego typu problemy,zdrowotne,ze mo moze to cos innego..Strasznie mi dokucza to gardlo i te leki sa okropne.jak z tym zyc? pzd,Kasia