Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Od jakiegos czasu mam straszne złe samopoczucie,zawroty głowy przed snem,zmęczenie chociaż spędzam strasznie leniwie czas,kłócie brzucha z prawej i lewej strony.Poszłam nawet do lekarza bo sie bałam że może coś jest ze mną nie tak,jednak tam po badaniach krwi i moczu usłyszałam ze wszystko jest wporządku,jednak nadal źle sie czuje.. Teraz nie wiem czy problem leży w psychice czy lekarze poprostu nie znaleźni żadnej choroby.Czy ktoś juz miał taki problem?Jeśli tak prosze o kontakt bo nie bardzo wiem jak mam sobie z tym poradzić. Pozdrawiam.
Witaj Martusia. Mnóstwo postów na tym watku jest o podobnej tresci jak Twój. Ja doradzam Ci przyjrzenie sie wątkowi *Z nerwicy sie wychodzxi*, gdyz tam dowiesz sie jakie moga byc objawy nerwicy i jak wyjśc z tych stanów. ( bo w nerwice mozna sie wkrecic, zapaść z nieswiadomosci.)Poza tym poczytaj sobie ostatnie posty *Baymon* na watku *Nerwica lekowa, jak z nia walczyć*, gdyz pisze w nich o sprawach, które moga sie Tobie przydac.Powodem nerwicy moze byc i jest najczęściej brak waznego, znaczacego celu w zyciu, a sama piszesz, ze spedzasz leniwie czas.Być moze Twoje ciało, umysł buntuja sie przy pomocy takich objawów i chca Ci zwrócic na cos uwage. ( na brak sensownego zajecia a nadmiar wolnego czasu sprzyja powstawaniu różnegoi rodzaju zaburzeń nerwicowych ).Pozdrawiam.
na dolegliwości nerwicowe ze strony ukł. pokarmowego dobrze jest pić dziurawiec z melisą.Kup sobie herbatki expresowe.Poza tym codziennie jedz 2x dziennie po 1 łyżeczce mielonego kminku i majeranku[rozmieszać w zimnej gotowanej wodzie].Kinek i majeranek należy w jednakowych ilościach wagowych zmielić w ręcznym młynku do kawy.Mielenie w elektrycznym wytwarza zbyt wysoką temperaturę wskutek wysokich obrotów.Kminek działa rozkurczowo na mięśnie gładkie jelit,majeranek likwiduje skurcze jelit i ma działanie przeciwzapalne.Na pewno Ci to ulży w bólach brzucha i uspokoi Cię.Pozdr.