Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w płucach i ucisk w gardle a palenie marihuany

Gość okjui

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Na poczatek wyjasnie tytul, ucieszylem sie czytajac te tematy o nerwicy, nie wiedzialem nawet ze moje objawy moga oznaczac ta chorobe, balem sie raka. Mam 22 lata, przez ostatnie 7 lat dosc czesto palilem marihuane papierosy oraz pilem alkohol, narkotykow pochodzenia chemicznego nigdy nie uznawalem i nie zazywalem. Wiem co tutaj ludzie mysla o paleniu zioła i *cpunach* palacych skrety ale nie o tym mowa i prosilbym o zachowanie komentarzy w stylu *ty cpunie kretynie* dla siebie :) Od pewnego czasu czuje bole w roznych czesciach ciala, czesto kluje mnie w plucach (wysokosc mostka) dlatego obawialem sie raka (bylo kilka przypadkow w rodzinie), ale nie wiem skad bralyby sie bole plecow lub bokow (tlumaczylem to sobie przerzutami na wszystkie mozliwe organy). Od niedawna mam opisywany tutaj problem z polykaniem sliny, nie czuje bolu ale takie chrzakanie jakby cos bylo w gardle, (od razu pomyslalem o raku krtani) z jedzeniem nie mam problemow nie pluje tez krwia ani nie mam *cuchnacego oddechu* jednak caly czas kaszle i odksztuszam dziwna wydzieline nie jest to typowa flegma tylko jakby gesta biala pieniaca sie slina (bez zadnej krwi). Zauwazylem tez tupanie noga, nigdy nie zwracalem na to uwagi i po prostu sobie tupalem, najczesciej siedzac przy komputerze, teraz po przeczytaniu o nerwicy skojarzylem to z innymi objawami. Dziwnie tez zachowuje sie serce, czasem wali jak szalone (a ja leze i nic nie robie) a czasem go wcale nie czuje. Mam podwyzszone cisnienie okolo 140-90. Co do lękow to raczej nie mam takich akcji, ostatnio troche myslalem o tym ze niebardzo jest tak umrzec sobie na raka w wieku 20kilku lat. Nigdy jednak nie mialem tak zebym myslal ze umieram i wpadal w panike czy cos w tym stylu. Psychicznie nie jestem slabym czlowiekiem, gdy nasilily sie opisane objawy od razu odstawilem uzywki, bez niczyjej pomocy sam z siebie przestalem palic, bez zadnych napadow agresji, depresji czy tam innych tym podobnych. Piwo pije nadal ale w malych ilosciach tlumaczac sobie ze na pluca przeciesz nie siada ... Teraz najwazniejsze - u lekarza jeszcze nie bylem. Wiem ze zamiast tu pisac powinienem szorowac na rtg klatki piersiowej ale zawsze sie balem tego raka :/ Czy myslicie ze moze to byc nerwica ? O jakie badania musze poprosic lekarza zeby w 100% wykluczyc nowotwor? P.S. jesli Twoja odpowiedz ma miec charakter ublizajaco-szydzacy to nie pisz nic
Jeszcze dodam ze wlasnie w tej chwili czuje jakby bicie serca tylko ze po prawej stronie :/ Dokladnie na wysokosci prawego sutka, pulsujace uczucie, cos jak mocne bicie serca po szybkim biegu. Czasem czuje takie pulsowanie wlasnie po prawej stronie, czasem nizej na brzuchu, a czasem nawet na szyi tak jakbym mial serce w gardle :/
Witaj okjui, Podam Ci namiary na historie mężczyzny, który wyszedł z nerwicy ( a który zaczął doświadczać swoich objawów po popalaniu trawki) :moja-nerwica.republika.pl. W jego historii sa zawarte super informacje dotyczace powodów, dla których pojawia sie w czyims życiu lęk, inne objawy nerwicowe oraz sposoby jak sobie z tymi objawami poradzic. Ja miałam raka, więc rozumiem Twoje obawy przed ta choroba.Ale skoro napisałes, ze miałes dość silnej woli, zeby samodzielnie odrzucić uzywki, to musisz sie zdecydowac na zrobienie sobie badań, które potwierdzą lub wyklucza chorobe nowotworowa. Czytałam historię pewnego mężczyzny, który tak sie bał raka, ze zaczął miec objawy, jakby naprawde był chory.Po wykonaniu u niego wzystkich badań, które wykluczyły nowotwór, po prostu skierowano go na terapie, do psychologa. Poza tym podpowiadam Ci przyjrzenie sie watkowi *Z nerwicy sie wychodzi*, na którym zamieszczam posty osób, które wyszły lub wychodza z nerwicy, moze dzieki temu zrozumiesz na jakim etapie Ty sie znajdujesz jesli chodzi o objawy, których doswiadczasz. Oczywiście musisz mieć swiadomość, ze jest taka generalna zasada, ze oprócz siegania po jakiekolwiek używki z takich powodów jak :ciekawość, dla szpanowania , używki maskuja , tłumia problemy emocjonalne jakie wiekszość ludzi ma ze soba.I rozwiazaniem tych problemów trzeba sie zając przy pomocy specjalisty. Pozdrawiam.
nie jestem lekarzem ,ale wiem,że moja teściowa gdy chorowała na raka robiła OB,płytki krwi i markery nowotworowe- to w laboratorium musisz zapytać.Osoby z nowotworem czesto maja wysokieOB.Ale duże Ob może też świadczyc o jakimś stanie zapalnym w organiżmie.,niekoniecznie o nowotworze.Może byc np. od ropy pod zębem,albo coś ze stawami czy ,,cóś**.
~okjui, tak właśnie się u mnie zaczęło bóle i kłócia w całejklatce piersiowej pod szyją,skoki ciśnienia, szybkie bicie serca, jakby miało wyskoczyć. Myśle,że to objawy nerwicy ale porób badania holter ekg, rtg klatki, i te które Ci zleci lekarz.

Temat troche stary, ale mam dokladnie to samo, odstawilem gandzie i jest troche lepiej. Robilem rtg klatki, usg serca, badania krwi i moczu, spirometrie, alergeny, wszystko jest w normie. Takze na nic chory nie jestem a odczuwam takie same objawy jak kolega co zalozyl temat.

Bez obrazy kolego. Mam znajomego, super gość. Palił kilka razy trawkę. Niby nieszkodliwa, jak to wszyscy mówią. Od kilku lat leczy się po tym paleniu na zaburzenia psychiczne i lęki niewiadomego pochodzenia. Podobne historie słyszałem też na temat palaczy trawki od innych znajomych. Może teraz Ci wesoło bo jesteś młody, ale weź pod uwagę dwa fakty: 1. skoro słyszy się od znajomych o komplikacjach u ludzi palących trawę, to coś w tym musi być 2. wiecznie młody nie będziesz a palenie ci lat nie dodaje. Co do badań: musisz powiedzieć lekarzowi, że jesteś palaczem i że masz objawy, które cię niepokoją i że chciałbyś wykonać w tym kontekście badania.

Kolego TTT337 twój ziomek mial ta chorobe psychiczna i marihuana nic nie zmieniła, choroba psychiczna i tak by sie odezwała... Mam ten sam problem co kolega zakładajacy temat,pale 17 lat od conajmniej 15 co dziennie... Pamiętajcie gdzie mieszkamy zioło jest zanieczyszczone jak tylko się da, sama marihuana nie powoduje większych problemów ze zdrowiem,ale dodatki aby ja zmocnić bądz obciązyć to jest inna bajka. To jest po prostu załosne co napisał/ła TTT337 słyszałeś/aś od znajomych tak a ja ci teraz chce uswiadomic ze w Polsce 36mln. kraju pali 3mln. ludzi chodzisz co dzień po ulicach, jezdzisz autobusem, pociągiem itd. mijasz się z tymi ludzmi 100 razy dziennie i nie jestes w stanie stwierdzić,ze ta osoba pali np. 10 lat marihuane. Alkohol jest normalny tak? do kupienia w kazdym sklepie i kto chce moze walić ile chce i nikt z tym nie ma problemu ze zabija tysiace ludzi w Polsce rocznie.

Gość Narkoman

A ja napiszę tak. Miałem identyczne objawy i jak się okazało wszystko było z używek. Kłucie w płucach i tym podobne to objaw abstynencyjny od zioła. WIększość ludzi w tym momencie rzuca bądź przechodzi na ciężkie dragi i zostaje zazwyczaj kilka lat życia. Propo wydzieliny z płuc, to jeśli ma ona słony smak to prawdopodobnie w ziole miałes podawaną heroinę bądź tańszą jej odmianę (która się nieźle pali) tzw. brown sugar. Skoro mówisz, że to piana to jednak podejrzewałbym alkoholizm bo to jeden z objawów...

Buahah heroine w ziole? skoncz z rozsylaniem tych miejskich legend... heroina jest w kooorwe droga nikt jej do ziola nie dodaje... jest to mit z usa w ktorych mozna kupic tzw wet czyli marihuane nasaczona pcp ale to sie kupuje swiadomie... obecnie sa czasy syntetycznego thc gdzie niektorzy moga slaba siejke w tym moczyc ale to czuc odrazu po zapachu i wygladzie, high jest po tym krotki i nie przyjemny *chemiczny* jak juz chcesz palic a nie masz sprawdzonego zrodla kup porzadne nasiona wysadz w maju lub czerwcu, kontroluj ph gleby, uzywaj naturalnych nawozow a we wrzesniu lub pazdzierniku bedziesz mial czysty *bezpieczny* i mocny temat na ktory kumple z osiedla beda mowic chemia itp.... do marihuany nie trzeba nic dodawac jesli masz dobra odmiane moc jest ogromna... 3 buszki i wiecej ci nie trzeba, a slabej mozesz wypalic gram na raz, obciazasz przy tym pluca a i tak osiagniesz duzo slabszy stan niz po 2 dobrego i najwazniejsze wlasnego