Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Zmartwiona

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zmartwiona
Witam, od kilku miesięcy mam kłucia w różnych częściach ciała Czasem przeszywające, czasem piekące, czasem punktowe (łapie i puszcza, łapie i puszcza i tak np kilka razy i spokój) jakby mnie ktoś nakłuwał Są to bóle głównie w okolicy serca, pod i poniżej lewego żebra Jak również kłucia w głowie, pachwinach, kroczu Praktycznie całe ciało prócz rąk i nóg Ból nieziemski czasami Robiłam sobie usg brzucha dwa razy i nic Tarczyca, Ob i morfologia idealne Jutro wybieram się na ponowne usg i za jakiś czas na zdjęcie klatki piersiowej Na bóle głowy leczę się już u neurologa Tomografia głowy ok W maju czeka mnie gastrolog a w czerwcu kardiolog Neurolog ponownie jutro Czasem skacze mi ciśnienie maxymalnie do 140/90 Miałam ekg robione przez rodzinnego Również w porządku Szału dostaję bo nikt nie wie co mi jest A ja się boję, że to coś poważnego Chociaż lekarz rodzinny twierdzi, że to nerwobóle i bóle wyimagowane, gdyż cierpię prawdopodobnie na nerwicę lękową (panicznie boję się chorób i śmierci) i w ogóle jestem dosyc znerwicowanych człowkiem Jak coś mnie zaboli to odrazu pojawia się myśl, że umieram Wtedy czasem mam zawroty głowy i lekkie duszności Czasem czuję ucisk na klatkę piersiową Czasem jak idę to w momencie stąpania o ziemię mam wrażenie jakby kłucia się nasilały Łykam magnez codziennie, ale raczej nic mi nie pomaga Psycholog w sierpniu Wszystko na kasę chorych Masakra Czy ktoś ma podobnie? Jak się tego pozbyc? ;( NIe daję już z tym rady i strasznie się martwię ;( Dziękuję za odpowiedzi
Hej, też mam podobne objawy i bylem z tym u lekarza. Zapisal mi magnez i potas i powiedzial ze to są nerwobole.. i nie ma sie czym przejmować, często spotyka sie to u mlodych osob w okolicach 20 lat lub osob uprawiajacych sporty. . . oczywiscie konktrola lekarska na jakis czas nie zaszkodzi... . poźniej objawy znikaja i nie ma sie czym matwic. .. Sprobuj znalezc sobie jakies zajecie ktore zajmnie Tobie czas abys nie myslala o tych bolach, odrobina ruchu nie zaszkodzi ; ]
też mam podobny problem.Tyle że niewierze w to by lekarze mi pomogli . Mam20lat i raczej by sie nie doszukiwali jakiejś choroby a pewnie by mi przypisali jakomś nerwice czy co.Dlatego nie przejmuje sie tym wmawiam sobie że to normalne.Ciężko z tym tym bardziej że mam problemy ze skupianiem sie ,orientacja, pamięcią itp.ALE tak jak kolega powyżej napisał zajęcie sie czymś pomaga pozatym niema co sie bać tylko trzeba coś robić ze swoim życiem cieszyć nim bo jest krótkie.Myślenie o złych rzeczach ,strach ,banie sie nic nie da a raczej niszczy życie.Co ma być to będzie
Gość Aguska1981

Ja też mam podobny problem, mam chyba nerwicę lękową, bo boję się chorób. Teraz znowu sobie wymyśliłam, że mam takie same lekkie i sekundowe bóle w różnych miejscach ciała. ale najbardziej martwi mnie głowa. Nie biorę żadnych lekarstw bo to nie jest ból. Tylko tak na sekundę coś tak mnie zakuje i przestaje i tak w ciągu dnia kilka razy, ciągle siedzę na necie i wyszukuję co mi jest, jestem załamana :(

Ja tez miewam takie bole. Jeszcze do niedawna byly bardzo silne .Lezala w lozku placzc z bolu . Robilam mnostwo badan RMN ,Tc .Jak do tej pory zaden z lekarzy nie jest w stanie postawic diagnozy .Byly przypuszczenia SM fibromialgi , zespolu chronicznego zmeczenia itp. Przez przypadek trafilam na dobrego dermatologa (wypadaly mi wlosy i lamaly sie paznokcie) .Stwierdzil ze moge miec nadmiar metali ciezkich .Przepisal mi SAME (s-adenozylmetionina 250 mg.).Po 2 tygodniach bole ustapily .Czulam sie swietnie .Obecnie minely 3 miesace .Bole i klucia powracaja ale z mniejszym nasileniem .Teraz musze zobic analize pierwiastkowa .w kazdym razie polecam SAME nie uzaleznia i nie jest szkodliwe .

Witam ! Rowniez mam z tym problem, mam kucia w palcach, udach , lydkach i glowy ..byly one bardzo silne...poszlam do neurologa stwierdzil nerwice przepisal mi na uspokojenie tabletki ja dodatkowo dokupilam kompleks witamin , bole jakby ustepuja ...sa niby mniejsze, poczekam jeszcze miesiac, jak nic sie nie zmieni znow udam sie do lekarza. POZDRAWIAM

Już 10 miesiąc mam koszmarne szczypanie to w udzie, to w kolanach, to w pośladku i dodatkowo ból biodra i ud. Nie mogę wstać z krzesła, muszę potrzymać się blatu. Jak wstanę , to się za chwilę rozkręcam i chodzę i mogę chodzić.Jak usiądę to znów nie mogę wstać. Miałam dwie fizykoterapie po 10 zabiegów, zastrzyki i do tej pory nic nie pomogło. Biorę tabletki przeciwbólowe i czekam na wizytę u neurologa.