Spartan2108 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam. A wiec mam 14lat pale od 4 moze 5lat i gram dobrze w pilke tylko ze szybko sie męcze.Wlasnie zaczolem rzucac palenie i mam pytanie czy jak bede cwiczyl,pil ziola oczyszczajace organizm z toksyn czy jest szansa ze orgaznizm wroci do normy i po badaniach w klubie bede mogl grac ? jesli tak to kiedy ? czy lepsze kluby gdybym chcial w nich trenowac/grac to odrzucily by mnie od tego ze palilem ? Bardzo prosze o porade. z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Witam, Palenie papierosów obniża ogólną kondycje fizyczną. Dlatego sportowcy nie powinni palić papierosów. Dodatkowo zaczynanie palenia w 9 lub 10 roku życia może spowodować bardzo silne uzależnienie od nikotyny, co może utrudniać w przyszłości rezygnację z palenia papierosów. Picie ziół oczyszczających, szczególnie o nieznanym składzie, może nie być pomocne, natomiast może spowodować dodatkowe kłopoty. Dlatego z ziołami oczyszczającymi można sobie dać spokój. To dobry pomysł, żeby zrezygnować z papierosów! Warto wytrwać w tym postanowieniu! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi