Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Obniżenie trójglicerydów

Gość stefan

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, trochę odgrzebuję stary temat, ale sam szukałem preparatu z omega-3 na bazie estrów i ta dyskusja wyskoczyła mi w googlu ;) Czytałem właśnie niedawno, że zalecane jest przyjmowanie estrów kwasów omega-3 - ALA, a nie EPA, DHA, bo ALA jest takim bezpiecznym depozytem w naszym organizmie, który potem, w miarę potrzeb, może być przekształcany właśnie w te bardziej aktywne formy. Poza tym estry są bardziej przyswajalne, nie podlegają tak szybkiemu utlenianiu jak np. ma to miejsce w przypadku oleju lnianego. Szukając dobrego preparatu, który ma właśnie dużo ALA znalazłem OmegaRegen (tutaj znajdziecie opis: http://flcpharma.pl/index.php/pl/omegaregen-cardio), co Wy o tym sądzicie?

Gość Daniel 1980

Witam , wszystkich przerażonych wysokim poziomem trójglicerydów i cholesterolu chciałbym trochę uspokoić .moje badania mnie przeraziły TG - 1120 , cholesterol - 350 , hdl za niski , ldl- nie byli w stanie oznaczyć , po dwóch dniach diety opisywanej wszędzie czyli cytrusy , jabłka , ryby , zero tłuszczy zwierzęcych , zero słodyczy zrobiłem badania tg -550 , cholesterol - 290 , poszedłem do lekarza powiedziałem że będę przestrzegał ostrej diety zrzucę parę kg itp , ale lekarz uparł się na proszki (statyny itp) poczytałem trochę o tym i postanowiłem dać sobie 2 tygodnie na dietę jeśli nie wiele pomoże to będę się faszerował prochami , przez te 2 tyg. tylko ryby (łosoś , wędzona makrela , olej rybi w kapsułkach , cynarex ,płątki owsiane z orzechami , oliwa z oliwek , zero cukru , zero tłuszczu tylko chude sery białe i jogurty zero % , pietruszka , 2-3 jabłka dziennie , 1 grepfruit czerwony dziennie , więcej ruchu , dodam dla palaczy , że paliłem jedynie ograniczyłem do ok 10-12 na dzień , wczoraj zrobiłem badania : TG -167 (czyli tylko 2 ponad normę ) , cholesterol - 167( norma 140-200) , ldl- 101(norma 35-130) , Hdl do poprawy bo mam 33 a norma to 35-80 , ale to dlatego że ograniczyłem dużo produktów , tak więc głowa do góry można dietą to zbić a przy okazji schudłem i czuję się dużo lepiej , Powodzenia

Myśle ze w Twoim przypadku to bez chemii ani rusz, od wysokich trójglicerydów może Ci się zrobić zapalenie trzustki. Kup na Allegro olej lniany i pój łyżkę wieczorem zaufaj mi ja w tydzień zbiłem z 300 do 140 po tym oleju. To musi być regionalny produkt nie sklepowy.

Mam ten sam problem.Tez dostałam leki ale nie chcę ich brac. Trochę pogrzebałem i dowiedziałam się że statyny nie obniżają trójglicerydów. Zaczęłam stosować ostropest, karczoch . A co do dety to u mnie jakoś nie zadziałała. Odstawiłam tłuszcze, cukier i po pół roku z 206 na 297 trójglicerydów. Zaczęłam trochę grzebac i coś tam się dowiedziałam. Proszę zbadać tarczycę i cukier. Niech pan przeczyta o diecie keto. Jeszcze nie próbowałam ale może coś pomoże. Pozdrawiam