Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy i nudności w czasie grania na komputerze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wczoraj dopadła mnie dziwna dolegliwość a mianowicie grając w grę 3D nagle bez żadnego ostrzeżenia miałem potężne zawroty głowy po chwili nudność i zlało mnie potem. Kompa odstawiłem i przeszło ale złe samopoczucie i lekkie kołowanie w głowie zostało. Dziś te uczucie się utrzymuje i zaczyna się nasilać nawet jak pisze tego posta. Niedawno brałem antybiotyki na zapalenia gardła. Do tej pory siedziałem przed komputerem bardzo długo i nigdy nie miałem czegoś takiego. Wie ktoś co to może być powinienem iść do lekarza???
Dobra po moim poście można wywnioskować że jestem uzależnionym od komputera maniakiem a nie jest to prawdą. Siedzę dziennie max 4godz. licząc prace i dom. Co do ćwiczeń to naprawdę mam dość ruchu bo pracuje fizycznie w lato rower w zimie deska czasami basen i gram w paintball.

Pytanie sprzed wielu lat, ale może moja odpowiedź się komuś przyda. Proszę poczytać o Gaming Sickness tzn. chorobie grającego. Przypadek ten został zauważony wiele lat temu gdy piloci uczyli się latać na symulatorach lotu. Mózg myśli, że wykonuje czynności z ekranu, ale ciało się nie porusza więc wariuje. Przy niektórych grach wystarczy 15min grania by mieć takie objawy. Wiem bo sama to mam. Gram sporadycznie, nie dotyczy to osób wyłącznie uzależnionych od komputerów. Raczej chodzi o gry z rozgrywką pierwszoosobową, ale wiadomo - każdy organizm inaczej reaguje. Pozdrawiam

W dniu 9.04.2010 o 12:17, skorcz napisał:

Witam wczoraj dopadła mnie dziwna dolegliwość a mianowicie grając w grę 3D nagle bez żadnego ostrzeżenia miałem potężne zawroty głowy po chwili nudność i zlało mnie potem. Kompa odstawiłem i przeszło ale złe samopoczucie i lekkie kołowanie w głowie zostało. Dziś te uczucie się utrzymuje i zaczyna się nasilać nawet jak pisze tego posta. Niedawno brałem antybiotyki na zapalenia gardła. Do tej pory siedziałem przed komputerem bardzo długo i nigdy nie miałem czegoś takiego. Wie ktoś co to może być powinienem iść do lekarza???

Miałem podobnie (monitor mam raczej wysoko) zazwyczaj u mnie to jest takie cofnięcie się do f5 w minecrafcie ale kamera (moje oczy) są zaraz za głową (ona jest niewidzialna) i nie mogę znaleźć sobie miejsca. Bardzo dziwne zjawisko i przed oczami robi mi się ciemniej i jestem śpiący i jest mi zimno. Myślę że to rzeczy typu stres i nie wyspanie.