Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Splątanie mowy po założeniu bajpasów

Gość mundek2306781111

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mundek2306781111
życzę zdrowia wam wszystkim ale mam poważne pytanie i prosze o odpowiedż osoby znające temat. mój wspaniały teść ma 73 lata jest po operacji bajpasów(4szt) bez problemów kardiologicznych ,wszystko gra poza tym że nie można sie z nim dogadać ma ogromny problem z wymową martwie się że ma zranione gardło i sam nie wiem co myśleć lekarze jak to lekarze dla nich wszystko minie albo nie. ja widze go tak nic do niego nie dociera błądzi oczami po suficie czy on nas słyszy czy nas rozumie. kiedy z nim ostatnio *rozmawiałem* na moje słowa ściskał moją dłoń ja myśle że nie jest z nim tak zle ale to ja tak myśle czy sie nie myle. prosze o kontakt osoby znające temat i jeszcze raz życze zdrowia. pozdrawiam!!!!!
Witam! Mój Tata 68 lat, na chwilę obecną jest w 9 dobie po zabiegu a objawy są podobne jak w przypadku Teścia z tym, że okolo 15 lat temu przeszedł pierwszy zawał i udar podczas robienia koreonografii co zkończyło się pobytem dwu miesięcznym na rehabilitacji. w przypadku mojego Ojca podobno nastopił nawrót ze lub do stanu poudarowego. Według Nas powinna nastąpić teraz konsultacja neurologiczna oraz rozpoczęta rehabilitacja. Dodatkowo nalezy pamietac by nie podawane były leki psychotropowe gdzyż może nastąopić podtrzymanie i pogłebięnie owego stanu, sami wiemy jak pracuja pielegniarki na nocnej zmianie a przecież pcjent nie pozbędzie sie sam leku z krwioobiegu. Pozdrawiam i Życzę Zdrowia...
To co krotko opisales, wyglada na to ze twoj tesc ma dolegliwosci charakteru neurologicznego. Czy ma jakies inne dolegliwosci, np * oslabienie jednej czesci ciala (mozna sprawdzic np poprzez poproszenie tescia o scisniecie pana dloni z calej sily, obu dloni w tym samym czasie) * problemy z wymawianiem slow, zdan albo uzywanie nieodpowiednich slow * Poznaje pana tesc? orientuje sie gdzie sie znajduje? Pozdrawiam i zycze duzo zdrowia